Η Apple δουλεύει πάνω στους επεξεργαστές Α5Χ και Α6 για συσκευές επόμενης γενιάς

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε δει κομμάτια κώδικα στο iOS 5.1 beta που υποδηλώνουν κάποιο νέο quad core επεξεργαστή A6 για το iPad επόμενης γενιάς κάτι που επαληθεύει και η Bloomberg αλλά υπάρχει και η φήμη για τον A5X που πρόσφατα είδαμε από διάφορα site.

Το 9to5Mac όμως πιστεύει ότι η Apple δουλεύει πάνω και στους δύο επεξεργαστές. Όπως αναφέρει σε πρόσφατο post του, αν δούμε από το όνομα, η επόμενη iOS συσκευή θα φοράει τον πλήρως ανασχεδιασμένο επεξεργαστή A6 και όχι τον A5X ο οποίος θα πρέπει να έχει τον κωδικό S5L8950X. Μέσα στη beta του iOS 5.1 υπάρχουν αρκετές αναφορές για δύο chip που προορίζονται για iOS συσκευές, το S5L8945X που αναφέραμε πριν και το S5L8950X.

Ενώ κανένας δεν είχε ανακαλύψει το chip του A6 επεξεργαστή που ο κώδικας του τελειώνει σε 50X, το 9to5Mac αναφέρει ότι και τα δύο chip εμφανίστηκαν μαζί στον κώδικα του iOS. Κάτι που μας δείχνει ότι η Apple όλο αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω σε δύο επεξεργαστές για τις iOS συσκευές που θα δούμε στο μέλλον.

Γιατί όμως δύο επεξεργαστές; Σύμφωνα με το 9to5Mac ο Apple A6 προορίζεται για το iPad 3ης γενιάς ενώ ο Apple A5X για το Apple TV 3ης γενιάς που θα κυκλοφορήσει αργότερα. Αλλά υπάρχει και περίπτωση να δούμε τον A5X σε κάποιο iPad χαμηλότερου κόστους ή ακόμα και σε κάποια συσκευή που δεν έχουμε δει ακόμα όπως την τηλεόρασης της Apple. [9to5Mac]