Ευτυχισμένα γενέθλια, Steve!

 

Σήμερα θα ήταν τα 57α γενέθλια του Steve Jobs, του συνιδρυτή και πρώην CEO της Apple. Ο αγαπημένος μας Steve απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου του 2011 εξαιτίας του όγκου στο πάγκρεας.

Αρκετοί έχουν γράψει για την ζωή του όπως και για το θάνατο του, το μόνο που είναι όμως σίγουρο είναι ότι ακόμα και μήνες μετά την απεβίωση του η παρουσία του είναι αρκετά δυνατή.

Αν ζούσε σήμερα, ο Steve θα ήταν 57 χρονών μια ηλικία που ο περισσότερος κόσμος αρχίζει να απολαμβάνει όλα αυτά για τα οποία πάλεψε στη ζωή του. Όπως έχουμε διαβάσει όλους αυτούς τους μήνες, ο Steve αντίθετα δούλευε πάνω σε διάφορα projects ακόμα και τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Ακόμα και αν οι τελευταίες εβδομάδες ή μήνες στη ζωή του ήταν μαρτύριο.

Μετά την κηδεία του κάποιοι έφεραν στο φως πλευρές του Steve που έδειχναν ότι δεν ήταν σωστός, ότι κι αν έγινε και όσοι και αν προσπάθησαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι άφησε κάποιο σημάδι στις ζωές μας το οποίο δεν θα φύγει εύκολα, άλλωστε πολλοί έχουν ήδη αναφέρει ότι ζει μέσα στις συσκευές μας. Εκείνες τις μέρες όλα τα μέσα ενημέρωσης θύμιζαν video που δείχνουν την ζωή του, όπως την ταινία “Pirates of Silicon Valley”, διάφορα keynotes και φυσικά συνεντεύξεις του.

Για όσους δεν την έχουν δει, η ταινία παρουσιάζει την ζωή του Steve Jobs και του Steve Wozniak, μερικά στοιχεία για το πως δημιούργησαν την Apple, τον πρώτο Macintosh και την αποχώρηση του Jobs. Εκτός από την Apple στην ταινία μπορούμε να δούμε και την “αντίπαλη” εταιρία microsoft και τα τρία άτομα που την ξεκίνησαν και με διάφορους ύπουλους τρόπους την έφτασαν σε ένα σημείο πάνω από την Apple. Η ταινία τελειώνει με ένα keynote που έγινε όταν ο Jobs επέστρεψε στην Apple και την συνεργασία των δύο εταιριών.

Φυσικά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα και ο Steve Jobs μας έχει δώσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και είμαστε σίγουροι ότι είναι αρκετά ακόμα αυτά που ήθελε να αλλάξει και θα δούμε στο μέλλον από την Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post σήμερα, όλοι οι fans του Steve θα κάνουν party έξω από το Apple Store στη 5th Avenue στη Νέα Υόρκη. Η γιορτή θα έχει χορευτές που θα περιστρέφονται με ρυθμούς τραγουδιών του Bob Dylan ενώ θα σερβίρετε η τούρτα και θα μοιράζονται εκατοντάδες μπλουζάκια σαν αυτό του Steve σε όλους τους Apple fans.

Όσοι θέλετε να θυμηθείτε τον Steve Jobs σήμερα μπορείτε να βρείτε αρκετά video και φωτογραφίες στη σελίδα του Chill ή να επισκεφθείτε το Facebook Timeline που είδαμε πρόσφατα.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, ο Steve θα ζει πάντα στις καρδιές μας και η Apple θα συνεχίσει να μας τρελένει, ακόμα και αν βρίσκεται στο πόδι του τώρα ο Tim Cook.