Η Apple ετοιμάζει μικρότερο dock connector για τις iOS συσκευές

Η Apple μπορεί να σχεδιάζει να εγκαταλείψει τελείως το 30 pin dock connector που χρησιμοποιούμε τώρα σε όλους τις iOS συσκευές έτσι ώστε να προσθέσει μικρότερο βύσμα και πιο βολικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του iMore, ο νέος connector δεν θα είναι thunderbolt ή micro-USB απλά μια μικρότερη έκδοση από αυτή που υπάρχει τώρα.

Το 30 pin dock connector υπάρχει στις iOS συσκευές μας εδώ και δέκα χρόνια, από το iPod 2η γενιάς, αλλά σύμφωνα με την αναφορά μπορεί να δούμε ακόμα και στο iPhone επόμενης γενιάς που θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι ένα νέο βύσμα φόρτισης.

Ακόμα και αν το νέο βύσμα εξοικονομήσει λίγο χώρο στη συσκευή μας, είναι κρίμα να πρέπει να αλλάξουμε διάφορες συσκευές και αξεσουάρ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και είναι συμβατές μόνο με το 30 pin dock connector.

Κάτι τέτοιο θα ενοχλούσε αρκετές εταιρίες που κατασκευάζουν διάφορα αξεσουάρ για τις iOS συσκευές εδώ και χρόνια και ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση. Ειδικά επειδή δεν θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μεταφορά μουσικής, video, εφαρμογών ή φωτογραφιών από τον υπολογιστή μας. Ίσως όμως η Apple να σχεδιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό με την πατέντα που δήλωσε αρκετό καιρό πριν.

One thought on “Η Apple ετοιμάζει μικρότερο dock connector για τις iOS συσκευές

Comments are closed.