AR Drone 2.0 με 720p HD video και νέους τρόποι πτήσης

Αν και φέτος στην CES 2012 μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι για το νέο iPad όπως είδαμε πέρυσι για το iPad 2, υπάρχουν σίγουρα άλλες εκπλήξεις που αφορούν όλες τις iOS συσκευές μας. Χθες το Engadget δημοσίευσε ένα νέο άρθρο σχετικά με το AR Drone 2.0 της Parrot.

Το πρώτο AR Drone έκανε την εμφάνιση του στη CES 2010 και ήταν ένα quadricoptor με κάποιους αισθητήρες, το οποίο μπορούσαμε να χειριστούμε με το iPhone μας και είχε και μια κάμερα μπροστά για να βλέπουμε την διαδρομή και να ισορροπούμε την πτήση.

Το νέο AR Drone έχει αναβαθμισμένη κάμερα HD 720p και κάνει εγγραφή video με ανάλυση 1280×720, όπως επίσης και νέους τρόπους πτήσης για τον πιο εύκολο χειρισμό του.

Ίσως το καλύτερο στο καινούριο Drone είναι ότι τώρα είναι ακόμα πιο εύκολο στην πτήση. Στα προηγούμενα drones έπρεπε να δούμε με την κάμερα να το γυρίσουμε και να σιγουρευτούμε ότι το drone βλέπει στην σωστή κατεύθυνση πριν το απογειώσουμε. Φυσικά αυτή η επιλογή πτήσης υπάρχει ακόμα για τους advanced χρήστες αλλά το AR Drone 2 τώρα μπορεί να καταλάβει που βρισκόμαστε οπότε αν γυρίσουμε το iPhone μας ώστε το Drone να πετάξει μακριά από εμάς, αυτό θα κάνει αν γυρίσουμε το iPhone μας προς τα δεξιά ή τα αριστερά προς αυτή την κατεύθυνση θα πετάξει και το Drone.

Είναι απίστευτα διαισθητικό και έρχεται στα 235€ από το 2ο τρίμηνο του 2012. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα video με το πρώτο AR Drone σε πτήση.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OG1yvv1BABQ

One thought on “AR Drone 2.0 με 720p HD video και νέους τρόποι πτήσης

Comments are closed.