Οδηγός: Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone 3GS στο iOS 5 και 5.0.1

Αν έχετε κάνει update το iPhone 3GS στο iOS 5 ή το iOS 5.0.1 και έχετε χάσει την δυνατότητα να κάνετε κλήσεις, τώρα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγείς μπορείτε να επαναφέρετε αυτή την δυνατότητα.

Δυστυχώς ακόμα το jailbreak θα είναι tethered αλλά το καλό είναι ότι θα έχετε την δυνατότητα να ξεκλειδώσετε το iPhone σας και να το χρησιμοποιήσετε σαν τηλέφωνο μέχρι να κυκλοφορήσει το untethered jailbreak.

Οι χρήστες iPhone 4 και iPhone 4S θα πρέπει να μείνουν μακριά εφόσον δεν δουλεύει ο παρακάτω οδηγός για αυτούς.

Απαιτήσεις

  • redsn0w 0.9.9b5 ή νεότερο
  • Μία ενεργοποιημένη SIM

Οδηγίες

Τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια με το redsn0w εκτός από το ότι θα πρέπει να επιλέξουμε και το Install iPad Baseband εκτός από το Install Cydia. Το redsn0w θα σας ειδοποιήσει ότι μετά από αυτή τη διαδικασία δεν μπορείτε να γυρίσετε το iPhone στην παλιά του κατάσταση. Σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσετε και να συνεχίσετε τη διαδικασία του jailbreak.

Ανοίξτε το redsn0w και πατήστε Jailbreak

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να βάλετε σε DFU mode την συσκευή σας ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε με το jailbreak.

Για το DFU mode

  • Πατήστε το Power button για τρία δευτερόλεπτα
  • Χωρίς να αφήσουμε το Power button κρατάμε πατημένο και το home button για άλλα 10 δευτερόλεπτα
  • Μετά αφήνουμε το Power button και συνεχίζουμε να πατάμε το home button μέχρι το Redsn0w να αναγνωρίσει την συσκευή μας
Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε Install Cydia και Install iPad Baseband.
Μόλις τελειώσει η διαδικασία του jailbreak και εφόσον είναι tethered θα πρέπει να δούμε στο iPhone το Apple logo χωρίς να φέρνει το μενού με τα εικονίδια.
Για να ανοίξει η συσκευή μας θα πρέπει να κάνουμε tethered boot.

Οδηγίες για Tethered Boot

Μετά το jailbreak θα πρέπει να κάνετε tethered boot για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Για να το κάνετε αυτό:

Ανοίξτε το redsn0w και πηγαίνετε στα Extras

Εκεί κάντε κλικ στην επιλογή Just boot tethered right now

Μετά θα δείτε οδηγίες για να βάλετε τη συσκευή σας σε DFU mode και αν το πετύχετε η συσκευή σας θα πρέπει να κάνει reboot και να εμφανίσει τον ανανά στην εκκίνηση αντί για το Apple logo.

Αφού κάνετε σωστά τα παραπάνω και για να μπορεί η συσκευή σας να πραγματοποιήσει κλήσεις, θα πρέπει να κάνετε εγκατάσταση το ultrasn0w.

 

Εγκατάσταση ultrasn0w

Αφού κάνει reboot το iPhone θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε το Cydia και ψάξτε να βρείτε το ultrasn0w

Κάντε εγκατάσταση το ultrasn0w στη συσκευή σας

Μετά την εγκατάσταση το iPhone σας θα ζητήσει να κάνει reboot, αν δεν το κάνει θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας.

Για ακόμα μία φορά επειδή πρόκειται για Tethered jailbreak θα πρέπει να κάνετε Tethered Boot όπως κάνατε και προηγουμένως.

Το iPhone σας θα πρέπει να είναι ξεκλείδωτο τώρα. Υπάρχει μια περίπτωση να γράφει Searching… στο δίκτυο για μερικά λεπτά αλλά στο τέλος θα βρει δίκτυο και θα συνδεθεί.

 

Γνωστά Προβλήματα

Μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα και ότι δεν εμφανίζεται το σήμα του δικτύου μετά από το ultrasn0w σε iOS 5 ή  iOS 5.0.1.

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το redsn0w και αντί για Install Cydia θα πρέπει να επιλέξουμε το Deactivate και μετά θα πρέπει να κάνετε για ακόμα μία φορά tethered boot.

Τέλος μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι το redsn0w 0.9.9b8 χαλάει το GPS αλλά να χρησιμοποιήσετε το redsn0w 0.9.9b7 δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Οπότε καλό θα ήταν αν έχετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιήστε την beta 7.

[ TiPb ]