Η Apple δημοσίευσε μια σελίδα με περισσότερες πληροφορίες για το iTunes Match

Εδώ και λίγες μέρες μέσα στην σελίδα της Apple προστέθηκε μια ακόμα σελίδα που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το iTunes Match που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε διάφορες χώρες και ελπίζουμε σύντομα και στη χώρα μας.

Αυτό που κάνει το iTunes in the Cloud είναι ότι μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε την μουσική που αγοράζουμε από το iTunes Store αυτόματα σε όλες μας τις συσκευές. Και για την μουσική που δεν έχουμε αγοράσει από το iTunes, το iTunes Match είναι η καλύτερη λύση.

Με το iTunes Match που βρίσκεται ενσωματωμένο μέσα στο iTunes και στην εφαρμογή Μουσική της iOS συσκευής μας και μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε την μουσική μας στο iCloud, ακόμα και την μουσική που έχουμε περάσει όλα αυτά τα χρόνια από CD που έχουμε αγοράσει. Όταν η μουσική μας βρίσκεται στο iCloud είναι διαθέσιμη και σε όλες μας τις iOS συσκευές. Έτσι μπορείτε να απολαύσουμε την μουσική μας παντού και οποιαδήποτε στιγμή – στο iPhone, στο iPad, στο iPod touch, στο Mac, στο PC ή στο Apple TV.

Πως δουλεύει το iTunes Match

Το iTunes καθορίζει ποια τραγούδια στην συλλογή σας είναι διαθέσιμα μέσω του iTunes Store. Το κάθε τραγούδι που θα ταιριάξει θα προστεθεί αυτόματα στο iCloud έτσι ώστε να μπορείτε να το ακούσετε όποια στιγμή θέλετε και σε οποιαδήποτε συσκευή. Εφόσον το iTunes Store έχει πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια, υπάρχει μεγάλη περίπτωση η μουσική σας να είναι ήδη εκεί. Και για τα λίγα τραγούδια που δεν είναι, το iTunes τα ανεβάζει εφόσον δεν μπορεί να τα ταιριάξει, κάτι που προφανώς είναι πολύ πιο γρήγορο από το upload ολόκληρης της συλλογής.
Κάτι ακόμα καλύτερο είναι ότι όλη η μουσική που θα γίνει match θα παίζει από το iCloud στα 256kbps, AAC DRM-free, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις η μουσική από το iCloud είναι καλύτερη ποιότητα από αυτή που έχετε ήδη.

Όταν η μουσική σας είναι στο iCloud, μπορούμε να την κάνουμε stream σε όλες μας τις συσκευές. Απλά κάντε browse για να βρείτε την ολοκληρωμένη λίστα μουσικής που είναι αποθηκευμένη στο iCloud. Για να ακούσετε ένα τραγούδι απλά κάντε tap πάνω στο εικονίδιο του iCloud που βρίσκεται δίπλα του και το τραγούδι θα αρχίσει να παίζει. Στο iCloud μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 25,000 τραγούδια ή και περισσότερα αν η μουσική σας είναι αγορασμένη από το iTunes Store, αλλά μόνο αυτά που θέλετε να παίξετε είναι αποθηκευμένα στην συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο έχετε άμεση πρόσβαση σε μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη χωρίς αυτή να πιάνει κάπου χώρο.

Πως να ξεκινήσετε

1. Στο iTunes στον υπολογιστή σας, πηγαίνετε στο μενού στα αριστερά του παραθύρου του iTunes και επιλέξτε iTunes Match από την μπάρα στα αριστερά, δώστε τα στοιχεία σας για να συνεχίσετε και πατήστε subscribe.

2. Αμέσως το iTunes Match θα αρχίσει να ψάχνει και να ταιριάζει την μουσική μας και να την κάνει upload στο iCloud άμεσα.

3. Όταν τελειώσει θα πρέπει να δούμε το εικονίδιο του iCloud δίπλα σε κάθε τραγούδι από αυτά που υπάρχουν τώρα στην βιβλιοθήκη μας.

4. Για να ενεργοποιήσουμε το iTunes Match στις iOS συσκευές μας, θα πρέπει να πάμε στις Ρυθμίσεις και να κάνουμε tap στην επιλογή Μουσική και να ενεργοποιήσουμε από εκεί το iTunes Match.

Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να βρείτε ένα μικρό video στην σελίδα της Apple η οποία εξηγεί όλη την διαδικασία.

 

iTunes Match – Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν iTunes Match;

Οποιοσδήποτε έχει Apple ID στην Αμερική και στις άλλες χώρες που υπάρχει η δυνατότητα του iTunes Match. Θα πρέπει να έχετε iTunes 10.5.1 ή νεότερο στο Mac ή στο PC και iOS 5.0.1 ή νεότερο στο iPhone 3GS ή νεότερο, στο iPod touch (3ης και 4ης γενιάς) ή στο iPad.

 

Ποια format μουσικής είναι συμβατά με το iTunes Match;

Μπορείτε να κάνετε match ή upload format μουσικής που είναι συμβατά με το iTunes. Αυτά είναι τα AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Lossless και άλλα.

 

Πόσες συσκευές υποστηρίζουν iTunes Match;

Το iTunes Match υποστηρίζει μέχρι και 10 συσκευές – συμπεριλαμβάνοντας τον υπολογιστή, το iPhone, το iPod touch, το iPad και το Apple TV.

 

Θα συγχρονίζουν οι playlists μου σε όλες μου τις συσκευές;

Ναι. Όταν δημιουργείτε, τροποποιείτε ή διαγράφετε μια playlist στο Mac, PC, iPhone ή iPad, αυτές οι αλλαγές θα συγχρονίζουν σε όλες τις συσκευές που έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία iTunes Match. Ωστόσο, οι playlists με videos, ηχογραφήσεις ή αρχεία PDF δεν θα συγχρονίζονται.

 

Το iTunes Match κάνει stream ή download τα τραγούδια;

Στον υπολογιστή, τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στο iCloud θα κάνουν stream μέσω internet όταν αυτά παίζουν, αλλά μπορούμε να τα κάνουμε και download οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας click στο κουμπάκι iCloud που είναι δίπλα από το κάθε ένα. Οι iOS συσκευές θα αρχίσουν να παίζουν τα τραγούδια από το iCloud καθώς γίνονται download και θα αποθηκεύονται για να μπορούμε να τα ακούσουμε και αργότερα που δεν θα έχουμε δίκτυο. Το Apple TV κάνει μόνο stream τα τραγούδια.

 

Θα μπορώ να κάνω download μέσω iTunes Match με 3G στην iOS συσκευή μου;

Ναι. Θα πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις > Store και να ενεργοποιήσετε το Use Cellular Data. Αν θέλετε να κατεβάσετε μέσω Wi-Fi, απενεργοποιήστε το.

 

Αν περάσω καινούρια μουσική στην βιβλιοθήκη μου, θα πρέπει να πω στο iTunes Match να την κοιτάξει;

Όχι. Το iTunes Match αυτόματα κοιτάει για νέο περιεχόμενο, έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι. Μπορείτε όμως θα απαιτήσετε ανανέωση από το μενού Store > Update iTunes Match στο iTunes.

 

Αν δεν συνεχίσω την πληρωμή μου μετά από ένα χρόνο  θα χάσω τα αναβαθμισμένα τραγούδια μου;

Όχι. Όλα τα τραγούδια που έχετε κάνει download ή αναβάθμιση είναι τελείως ασφαλή. Το μόνο πράγμα που θα χάσετε είναι η κεντρική αποθήκευση – το iCloud δεν θα κάνει stream ή δεν θα μπορεί να κάνει download τα τραγούδια που κάνουν match ή δεν θα μπορεί να κάνει upload τα τραγούδια στις συσκευές σας.

 

Πώς ενεργοποιώ το iTunes Match;

Στο Mac ή στο PC, ανοίξτε το iTunes και επιλέξτε το μενού Store > Turn on iTunes Match. Μετά για να το ενεργοποιήσετε στις iOS συσκευές σας, κάντε tap στις Ρυθμίσεις > Μουσική > Turn On iTunes Match. Για να ενεργοποιήσετε το iTunes Match στο Apple TV, πηγαίνετε στο Μουσική > iCloud Library.

 

Πρέπει το Apple ID που χρησιμοποιώ για το iTunes Match να είναι λογαριασμός iCloud;

Όχι. Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό Apple ID για αγορές, αυτό το Apple ID θα δουλεύει και με το iTunes Match. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Apple ID που έχετε χρησιμοποιήσει για να αγοράσετε την μουσική σας.