OnLive: Cloud Gaming από το iPad

Τώρα το iPad γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον για όλους τους iOS gamers. Το site OnLIveFans.com αναφέρει πρόσφατα ότι η υπηρεσία streaming παιχνιδιών που βασίζεται σε cloud ανακοίνωσε την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής για το iPad, φέρνοντας στο iOS αυτή την ποιότητα και την εμπειρία παιχνιδιού που γνωρίζουμε από τις παιχνιδομηχανές.

Η OnLive Inc. ο πρωτοπόρος του cloud gaming ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει αυτή την υπηρεσία παιχνιδιού σε φορητές συσκευές με την εφαρμογή OnLIve για tablets και άλλες φορητές πλατφόρμες. Όλα τα τελευταία παιχνίδια για παιχνιδομηχανές και computers θα είναι διαθέσιμα μέσω της δωρεάν εφαρμογής OnLIve.

Το OnLive φέρνει όλα τα γνώστα παιχνίδια από παιχνιδομηχανές σε όλες τις πλατφόρμες, είτε αυτά είναι Mac, PC είτε tablets. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει είναι ότι το OnLive τρέχει ένα παιχνίδι από τους remote servers τους, στους οποίους γίνετε όλη η διαδικασία.

Η OnLive στέλνει stream του παιχνιδιού στην συσκευή μας ενώ ερμηνεύει τις εντολές μας. Το αποτέλεσμα είναι εμπειρία παιχνιδιών από διάφορες κονσόλες σε πραγματικό χρόνο και σε κάθε σύστημα/πλατφόρμα ανεξάρτητα από το πόσο δυνατό επεξεργαστή ή πόσο καλά γραφικά έχει αυτή.

Σύμφωνα με την OnLive, μέχρι στιγμής υπάρχουν 25 παιχνίδια κονσόλας τα οποία μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα χειριστήρια αφής του iPad, στα παιχνίδια αυτά συμπεριλαμβάνεται το LEGO Batman και το LA Noire της Rockstar. Αντί για τα χειριστήρια αφής όμως, τα παιχνίδια μπορούμε να τα παίξουμε και με το Universal ασύρματο χειριστήριο της OnLive που κοστίζει περίπου 40€.

Επίσης όλα τα παιχνίδια της OnLive που θα αγοράσουμε από μία OnLive συσκευή θα μπορούμε να τα παίξουμε και σε άλλες συσκευές και τα δεδομένα του παιχνιδιού θα συγχρονιστούν αυτόματα με τους servers της OnLive.

Το OnLive για το iPad μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο στο App Store εντελώς δωρεάν, ενώ η αναβάθμιση για την υποστήριξη του  iPhone πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στο μέλλον.

Ωστόσο η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν, όσοι θέλουν να γευτούν τις υπηρεσίες της OnLive θα πρέπει είτε να πληρώσουν για τα παιχνίδια, είτε να πληρώσουν μια συνδρομή για την PlayPack service της OnLive.

Τέλος, για να το κάνουμε και λίγο πιο ενδιαφέρον, η OnLive θα προσφέρει δωρεάν το Lego Batman σαν bonus για όποιον κατεβάσει την εφαρμογή και συνδεθεί στην υπηρεσία.

[appscreens 400950547]
[app 400950547]

httpv://www.youtube.com/watch?v=JEmkukxCTzw