Οδηγός: Πως να κάνετε downgrade από το iOS 5.0.1 στο iOS 4.3.3

Downgrade

Αν πρέπει οπωσδήποτε να έχετε jailbroken συσκευή και θέλετε να είναι και untethered άμεσα, υπάρχει πάντα η επιλογή να γυρίσετε στο iOS 4.3.3, το μόνο που χρειάζεστε είναι τα SHSH.

Αν έχετε ήδη σώσει τα SHSH blobs από το τελευταίο iOS που είχατε με untethered jailbreak στη συσκευή σας τότε μπορείτε να το επαναφέρετε στην έκδοση αυτή ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες και το video από τους φίλους μας στο iDownloadBlog.

Οδηγίες

Σημείωση: Θα πρέπει να έχετε αποθηκεύσει τα SHSH blobs του iOS 4.3.3. Στον παρακάτω οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε το redsn0w 0.9.9b8, το TinyUmbrella και το iTunes. Φυσικά το iOS 4.3.3 firmware μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα με όλα τα iOS firmwares.

1. Βάλτε την συσκευή σας σε DFU mode

2. Βεβαιωθείτε ότι μέσα στο hosts αρχείο σας δεν υπάρχει κάτι που να αναφέρει Apple. Συνήθως είναι μια γραμμή που γράφει gs.apple.com.

Για να μπείτε στο hosts:

Ανοίξτε το Terminal, και γράψτε sudo nano /etc/hosts και μόλις σας ζητηθεί γράψτε το password σας.

3. Ανοίξτε το redsn0w πηγαίνετε στα Extras και πατήστε την επιλογή Pwned DFU. Η οθόνη στη συσκευή σας θα πρέπει να παραμείνει μαύρη.

4. Ανοίξτε το TinyUmbrella και πατήστε το Start TSS Server.

5. Ανοίξτε το iTunes και κρατήστε πατημένο το option και κάντε κλικ στο Restore (αν έχετε Windows είναι shift αντί για option). Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε το iOS 4.3.3 που έχετε κατεβάσει από την σελίδα μας με τα iOS firmwares.

6. Αν δείτε το error (1) κλείστε το iTunes.

7. Πηγαίνετε πάλι στο TinyUmbrella και στο Advanced και ξετικάρετε το Set Hosts to Cydia on Exit. Μετά κλείστε το TinyUmbrella.

8. Ανοίξτε το redsn0w πηγαίνετε στα Extras και πατήστε Recovery Fix. Η οθόνη στο iPhone σας θα πρέπει να δείξει μία τον “κώδικα” που βλέπετε και όταν κάνετε jailbreak. Μετά η οθόνη θα παραμείνει μαύρη και πάλι.

9. Ανοίξτε το redsn0w πηγαίνετε στα Extras και πατήστε Just boot. Η συσκευή σας τώρα θα κάνει boot και θα πρέπει αντί για το Apple logo να δείτε στην οθόνη το εικονίδιο με τον ανανά. Τώρα η συσκευή σας είναι πίσω στο iOS 4.3.3.

10. Για να ενεργοποιήσετε την συσκευή σας ανοίξτε το iTunes. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μέσα την κάρτα SIM σας.

Για περισσότερη βοήθεια δείτε το παρακάτω video και φυσικά για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας στο forum.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rJ_uhtSeSY4