Πώς το iPhone 4S ανταγωνίζεται τα παλαιότερα μοντέλα στη φωτογράφιση με χαμηλό φωτισμό

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο στο οποίο η γνωστή φωτογράφος Lisa Bettany σύγκρινε τις πέντε διαφορετικές κάμερες που υπάρχουν σε iPhone μέχρι στιγμής.

Αυτή τη φορά βλέπουμε τη σύγκριση για τις κάμερες των πέντε iPhone σε φωτογράφηση χαμηλού φωτός σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις:

  • Φωτογράφιση χώροου καταστήματος με χαμηλό φως του περιβάλλοντος
  • Φωτογράφιση φαγητού σε χαμηλό φωτισμό εστιατορίου
  • Νυχτερινή φωτογράφιση δρόμου 

Η λήψη αυτών των φωτογραφιών χωρίς κίνηση με το iPhone 1ης γενιάς και το iPhone 3G ήταν κάτι αρκετά δύσκολο. Το iPhone 3GS έδειξε κάποια βελτίωση στο κορεσμό των χρωμάτων και την ευκρίνεια. Το iPhone 4 δείχνει μεγάλη βελτίωση από παλαιότερα μοντέλα στα επίπεδα θορύβου και στο δυναμικό εύρος. Το iPhone 4  ακόμα αγωνίζεται με την αυτόματη ισορροπία λευκού αξιοπρόσεχτη στη φωτογραφία με το γλυκό. Υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην ευκρίνεια, το επίπεδο της λεπτομέρειας και τα επίπεδα θορύβου μεταξύ του iPhone 4 και iPhone 4S. Η δυνατότητα να δώσουμε ξεχωριστά την έκθεση και την εστίαση στο Camera+ στο iPhone 4 και στο iPhone 4S βοηθά στη δημιουργία καλύτερης ισορροποιημένης έκθεσης. Είναι ξεκάθαρο ότι το iPhone 4S με το ευρύτερο aperture f/2.4 σε συνδιασμό με τον πρόσφατα βελτιωμένο αισθητήρα του επιτρέπει να ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα μοντέλα σε λήψη φωτογραφιών με χαμηλό φωτισμό.

 


1η περίπτωση

iPhone

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4

iPhone 4S

 

2η περίπτωση

iPhone

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4

iPhone 4S


3η περίπτωση

iPhone

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4

iPhone 4S

[ Camera+ ]

 

 

 

 

One thought on “Πώς το iPhone 4S ανταγωνίζεται τα παλαιότερα μοντέλα στη φωτογράφιση με χαμηλό φωτισμό

Comments are closed.