Σύγκριση iPhone 4S Camera με άλλες του εμπορίου

Το νέο iPhone 4S που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Apple έχει camera που έχει κατασκευαστεί από τη  Sony στα 8 megapixel με auto focus, ανίχνευση προσώπου και δυνατότητα εγγραφής video HD 1080p.

Σίγουρα το iPhone 4S σε σχέση με τον προκάτοχο του έχει πολύ πιο εξελιγμένη κάμερα. Οι φωτογραφίες αλλά και τα video είναι πιο ζωντανά από ποτέ. Χάρη στον καινούριο φακό έχουμε την δυνατότητα ανίχνευσης προσώπου, πολύ πιο γρήγορης εστίασης και λήψης φωτογραφιών.

 

iPhone 4S vs. iPhone 4

 

GSMArena

httpv://www.youtube.com/watch?v=sa1YWZpRP_I

 

Redmondpie

httpv://www.youtube.com/watch?v=cgSW-_MeoZQ

 

iPhone 4S vs. Canon 5D MKII

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα video σύγκρισης της Canon 5D MKII δίπλα-δίπλα με το iPhone 4S. Η Canon κοστίζει γύρω στα 3000€ μαζί με κάποιο φακό. Στο video μπορούμε να δούμε τη σύγκριση στις δύο κάμερες οι οποίες έχουν τις παρακάτω ρυθμίσεις.

 

iPhone 4S

  • AE/AF locked

Canon 5D MKII

  • Canon 50mm 1.4
  • ISO 160~240 (το οποίο αλλάζει συνεχώς για να μοιάζει στου iPhone)
  • F 7~22 (το οποίο αλλάζει συνεχώς για να μοιάζει στου iPhone)
  • Shutter 1/60th
  • Auto WB
  • Standard Picture Style
  • 1080p 30fps

Robino Films

[vimeo]http://vimeo.com/30606785[/vimeo]

 

iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II

Η Samsung όμως συνεχίζει με την σειρά της Galaxy S και με το καινούριο της μοντέλο Galaxy SII βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από την Apple σε θέμα επεξεργαστή, να μη ξεχνάμε όμως ότι η Apple έχει μειώσει τον διπύρηνο επεξεργαστή του iPhone 4S έτσι ώστε η μπαταρία να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν και οι δύο κάμερες γράφουν video HD 1080p στα 30fps ας δούμε την διαφορά τους στο παρακάτω video.

 

Redmondpie

httpv://www.youtube.com/watch?v=-TJxgaZD7Tk

 

iPhone 4S vs. Nokia N9

Η Nokia από την άλλη σε συνεργασία με την microsoft και άλλες εταιρίες κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το Nokia N9 το οποίο γράφει ακριβώς τον ίδιο τύπο video με το iPhone 4S (HD 1080p στα 30 fps). Το μόνο video που μπορέσαμε να βρούμε όμως είναι ένα δείγμα από το video που γράφει και όχι κάποια σύγκριση.

gavrilaeugen

httpv://www.youtube.com/watch?v=fc6x3B7GFGQ

 

Όμως εκτός από το video υπάρχουν και οι φωτογραφίες στις οποίες μπορούμε να δούμε σημαντικές διαφορές. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε φωτογραφίες από το Nokia N9 και το Samsung Galaxy SII να συγκρίνονται με αυτές του iPhone 4S.

Nokia N9

 

 

1.

N9 vs iPhone 4S - N9 sample pics

 Nokia N9

N9 vs iPhone 4S - IPhone 4S sample pics

iPhone 4S

2.

N9 vs iPhone 4S - N9 sample pics

Nokia N9

N9 vs iPhone 4S - IPhone 4S sample pics

iPhone 4S

3.

N9 vs iPhone 4S - N9 sample pics

Nokia N9

N9 vs iPhone 4S - IPhone 4S sample pics

iPhone 4S

Samsung Galaxy S II

1.

Galaxy S II

Galaxy S II

iPhone 4S

iPhone 4S

2.

Galaxy S II

Galaxy S II

iPhone 4S (HDR)

iPhone 4S

3.

Galaxy S II

Galaxy S II

iPhone 4S

iPhone 4S

Αν το iPhone 4S έχει καλύτερη κάμερα από τις υπόλοιπες συσκευές του εμπορίου ή όχι δεν μπορούμε να το πούμε. Απλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για μία εταιρία που κυκλοφορεί στην αγορά την πέμπτη της συσκευή κινητού τηλεφώνου ενώ άλλες εταιρίες έχουν πολύ περισσότερα μοντέλα στην αγορά. Για όσους δεν γνωρίζουν η Apple άρχισε να ασχολείται με φωτογραφικές μηχανές από το 1993 και το πρώτο της μοντέλο ήταν η QuickTake 100 μετά από πολλά prototypes.

2 thoughts on “Σύγκριση iPhone 4S Camera με άλλες του εμπορίου

Comments are closed.