Η Apple ετοιμάζει τηλεόραση που θα δέχεται εντολές από το Siri

Σύμφωνα με τον Nick Bilton από την εφημερίδα The New York Times, η Apple σίγουρα ετοιμάζει την δική της τηλεόραση, την οποία εκτός από τηλεχειριστήριο θα μπορούμε να την χειριστούμε και με το Siri την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που για πρώτη φορά είδαμε στο iPhone 4S.

Ο Bilton θεωρεί ότι η τηλεόραση της Apple θα είναι εγγυημένο προιόν και ο λόγος που το πιστεύει αυτό έρχεται από ανώνυμες πηγές που έχει μέσα στην Apple. Το project της Apple τηλεόρασης υπάρχει αρκετά χρόνια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει μέχρι το 2013.

Στο άρθρο του ο Bilton ισχυρίζεται:

Κάποιος που γνωρίζει για τις αλυσίδες προμηθευτών των prototypes της Apple μου είπε ότι υπάρχουν κάποια μεγάλα parts που κυκλοφορούν και ανήκουν στην Apple. Το άτομο αυτό πιστεύει ότι αυτά τα parts μπορεί να είναι αυτά για μια μεγάλη τηλεόραση… Πολλές φορές μου είπαν ότι η Apple μπορεί τελικά να φτιάξει μια τηλεόραση. Είναι ένα εγγυημένο προιόν για την Apple, αναφέρει κάποιος. Ο Steve πιστεύει ότι όλη η βιομηχανία είναι κατεστραμμένη.

Το άρθρο μας λέει πως η εμπειρία με αυτό το προιόν θα είναι μοναδική, χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές αντί για χειριστήριο. Θα μπορούμε απλά να πούμε στο Siri να παίξει κάποιο music video ή να κατεβάσει κάποιο YouTube clip και έτσι απλά θα μπορούμε να χειριστούμε την συσκευή:

Εδώ μιλάμε για πράγματα επιστημονικής φαντασίας. Θα καθόμαστε απλά στον καπανέ και αντί να ψάχνουμε να βρούμε το σωστό χειριστήριο ή να κάνουμε χειρονομίες, απλά θα μιλάμε: “Παίξε το τελευταίο επεισόδιο από τη σειρά Gossip Girl.” “Διάβασε μου τους τίτλους των τοπικών ειδήσεων”. “Παίξε κάποια music videos από τους Coldplay”. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Siri.

Ο Bilton πιστεύει ότι η Apple τηλεόραση θα έρθει, αλλά καταλαβαίνει επίσης και ότι η εταιρία έχει ακόμα πολύ δουλειά να κάνει, ειδικά όσον αφορά το σχεδιασμό της τηλεόρασης και προτείνει ότι το κόστος μόνο της οθόνης μπορεί να κάνει την Apple να καθυστερήσει λίγο το προϊόν. Φυσικά υπάρχει και το περιεχόμενο αλλά και η δημιουργία για τις διάφορες συμφωνίες για να κάνουν την συσκευή να δουλεύει σαν καλωδιακή ή δορυφορική ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους παρόχους, κάτι που επίσης θα έχει κάποια εμπόδια τα οποία η Apple θα πρεέπει να ξεπεράσει για το προιόν. Ο Bilton τελειώνει με μία αισιόδοξη σημείωση:

Η εταιρία τώρα έχει την δυνατότητα να ανακοινώσει το προιόν τέλη του 2012, και να το κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013.

Πάντως έρχεται. Δεν είναι το θέμα αν έρχεται αλλά το πότε έρχεται.