Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) για τις ενοικιάσεις ταινιών

Με το νέο (για την χώρα μας) iTunes Movies Store σίγουρα πρόκειται να γεννηθούν αρκετά ερωτήματα για αυτό η Apple απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις που συχνά κάνουν οι χρήστες.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συστήματος για να νοικιάσουμε μια ταινία;

Απαιτείται iTunes 10 ή νεότερο στον υπολογιστή για να νοικιάσουμε ταινίες, iOS 3.1.3 ή νεότερο στο iPhone, iPad ή iPod touch και Apple TV 2.0 ή νεότερο στο Apple TV.

Τί είδους ταινίες μπορούμε να νοικιάσουμε;

Επιλέξτε από τις νέες κυκλοφορίες και τους τίτλους καταλόγων ή από αυτές που είναι διαθέσιμες σε HD. Δείτε την ταινία σας στο Mac ή στο PC, στο iPhone, στο iPad ή στο iPod touch (συμπεριλαμβανομένου του iPod touch, iPod nano (3ης γενιάς ή νεότερο), στο iPod classic όπως φυσικά και στην τηλεόραση σας με το Apple TV. Πλοηγηθείτε στο iTunes Store και ψάξτε για τις ταινίες με το κουμπάκι Rent ή δείτε αυτές στα Top Rentals Charts για να επιλέξετε αυτές που προτιμούν και άλλοι χρήστες. Μόλις πατήσετε rent, η ταινία σας θα αρχίσει να κατεβαίνει άμεσα.

Πόσο χρόνο έχω να δω μια ταινία που έχω νοικιάσει;

Έχετε 30 μέρες από την στιγμή που θα νοικιάσετε την ταινία για να την δείτε, και 24 ώρες (στην Αμερική) ή 48 ώρες (στις υπόλοιπες χώρες) για να τελειώσετε την ταινία από την στιγμή που θα αρχίσετε να την βλέπετε. Μόλις λήξει η περίοδος ενοικίασης, η ταινία θα εξαφανιστεί από την library του iTunes.

Που μπορώ να δω την ταινία που νοίκιασα;

Μπορείτε να δείτε την ταινία που ενοικιάσατε στον υπολογιστή σας, στο iPhone, στο iPad, στο iPod touch (με iOS 3.1.3 ή νεότερο), στο iPod classic, στο iPod nano (3ης, 4ης ή 5ης γενιάς) ή στην τηλεόραση σας με το Apple TV (1ης ή 2ης γενιάς). Μπορείτε να δείτε τις HD ταινίες που έχετε νοικιάσει στον υπολογιστή, στο iPhone 4, στο iPad, στο iPod touch (4ης γενιάς) ή στο Apple TV (1ης ή 2ης γενιάς).

Πόσες φορές μπορώ να δω την ταινία;

Από την στιγμή που θα πατήσετε το Play για να δείτε την ταινία, μπορείτε να την δείτε όσες φορές θέλετε μέσα στις 24 ή σε 48 ώρες.

Τι θα συμβεί στην ταινία που έχω νοικιάσει αν δεν την δω;

Αν δεν δείτε την ταινία που έχετε νοικιάσει, η ταινία θα λήξει μετά από 30 μέρες και θα εξαφανιστεί από την iTunes library. Θα πρέπει να την νοικιάσετε ξανά για να την δείτε.

Υπάρχουν HD ταινίες για ενοικίαση;

Ναι, επιλέξτε τις ταινίες που είναι διαθέσιμες για ενοικίαση σε HD. Μπορείτε να τις δείτε στον υπολογιστή, στο iPhone 4, στο iPad, στο iPod touch (4ης γενιάς) ή στο Apple TV.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα iTunes Store credits για να νοικιάσω;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα iTunes Store credits για να νοικιάσετε ταινίες ή να αγοράσετε ταινίες, μουσική, TV Shows, audiobooks, εφαρμογές και άλλα.

Πόση ώρα θέλετε για να κατέβει μια ταινία;

Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από την σύνδεση internet που έχετε.

Μπορώ να διαγράψω μια ταινία που έχω νοικιάσει πριν την ημερομηνία λήξης;

Μπορείτε να διαγράψετε την ταινία πριν την ημερομηνία λήξης για να ελευθερώσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο, στο iPod, στο iPhone, στο iPad ή στο Apple TV. Ωστόσο, η ταινία θα εξαφανιστεί αυτόματα από την iTunes library 48 ώρες (24 ώρες για την Αμερική) αφού ξεκινήσετε να την δείτε.

Μπορώ να δω την ταινία που έχω νοικιάσει σε περισσότερες από μία συσκευή;

  • Αν κατεβάσετε την ταινία στον υπολογιστή σας: μπορείτε μετά να την μεταφέρετε σε μια συσκευή όπως το Apple TV, το iPhone, το iPad ή το iPod αν είναι ταινία standard definition (οι HD ταινίες μπορείτε να τις δείτε μόνο στον υπολογιστή, στο iPhone 4, στο iPad, στο iPod touch (4ης γενιάς) ή στο Apple TV). Μόλις μεταφέρετε την ταινία από τον υπολογιστή σας σε μία άλλη συσκευή, η ταινία θα εξαφανιστεί αυτόματα από την iTunes library του υπολογιστή. Μπορείτε να μεταφέρετε την ταινία από μια συσκευή σε μια άλλη όσες φορές θέλετε αλλά η ταινία μπορεί να βρίσκετε μόνο σε μια συσκευή κάθε φορά.
  • Αν κατεβάσετε την ταινία στο iPhone 4, iPad, iPod touch (4ης γενιάς) ή στο Apple TV: δεν μπορείτε να την μεταφέρετε σε άλλη συσκευή ή στον υπολογιστή.

Έχουν υπότιτλους ή closed captioning οι ταινίες που μπορούμε να νοικιάσουμε;

Μερικές ταινίες έχουν υπότιτλοι και/ή closed captioning. Αυτές οι ταινίες που έχουν υπότιτλοι έχουν κάποια σημείωση στον τίτλο ή μέσα στην περιγραφή. Αυτές που έχουν closed captioning έχουν το logo του στην σελίδα της ταινίας: closedcaptionicon.jpg

2 thoughts on “Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) για τις ενοικιάσεις ταινιών

Comments are closed.