Οδηγός: Πώς να βάλετε Ελληνικούς υπότιτλους στις ταινίες που αγοράζετε από iTunes

Όπως έχουμε δει όλοι, από την Κυριακή η Apple έχει αναβαθμίσει αρκετά το iTunes Store για την Ελλάδα με διάφορες ταινίες και συνεχίζει να προσθέτει περιεχόμενο. Παραμένει όμως ένα πρόβλημα, είναι πολλοί που δεν γνωρίζουν καλά την Αγγλική γλώσσα και βλέπουν ταινίες μόνο με υπότιτλους κάτι που το iTunes Movies store δεν παρέχει στις ταινίες που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμες για Ελλάδα.

Το Greek iPhone έχει την λύση σε αυτό το πρόβλημα και με μερικά βήματα μπορούμε να δούμε ότι στην πραγματικότητα μπορείτε να προσθέσετε στο αρχείο .m4v που έχετε αγοράσει ή ενοικιάσει από το iTunes Store, υπότιτλους της επιλογής σας.

Για να το κάνουμε αυτό θα χρειαστούμε μερικές εφαρμογές για Mac τις οποίες μπορούμε να βρούμε δωρεάν αλλά και τους Ελληνικούς υπότιτλους για την ταινία μας, που μπορούμε να βρούμε σε γνωστά sites όπως subs4free.com ή greeksubtitles.info.

Αφού λοιπόν σιγουρευτούμε ότι έχουμε τα παραπάνω θα πρέπει να βρούμε τους υπότιτλους για την ταινία που έχουμε αγοράσει (στην δική μας περίπτωση) η ταινία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το The Rock (Ο Βράχος).

Για να βάλουμε υπότιτλους στην ταινία θα χρειαστεί να βρούμε τους υπότιτλους για την συγκεκριμένη ταινία. Με τους υπότιτλους όμως υπάρχει συνήθως το πρόβλημα με τον συγχρονισμό, για αυτό θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά να βρούμε τους σωστούς υπότιτλους οι οποίοι θα είναι είτε αυτοί για 720p είτε για DVD Rip επειδή οποιοσδήποτε άλλος υπότιτλος από DVD Screener ή TS ή άλλο rip μπορεί να μην είναι συγχρονισμένο σωστά.

Αφού βρούμε τον σωστό υπότιτλο θα πρέπει να τον ανοίξουμε με το πρόγραμμα Jubler και να τον αποθηκεύσουμε από το menu File και Save as σαν SubRip (.srt) και με κωδικοποίηση UTF-8. Το όνομα δεν παίζει και τόσο ρόλο αφού θα τον ενσωματώσουμε στην συνέχεια μέσα στο αρχείο της ταινίας. Προσοχή είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το UTF-8 από το encoding διαφορετικά θα εμφανίζονται λάθος χαρακτήρες αντί για Ελληνικά. Αφού αποθηκεύσουμε το αρχείο srt στο Desktop ή όπου αλλού θέλουμε, μπορούμε να κλείσουμε την εφαρμογή Jubler.

Τώρα πηγαίνουμε στο iTunes και στην ταινία που θέλουμε να προσθέσουμε υπότιτλους. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και επιλέγουμε Show in Finder. Αυτό είναι το αρχείο της ταινίας το οποίο θα ανοίξουμε με το Subler.

Μόλις δούμε ότι το Subler έχει ανοίξει κανονικά το αρχείο της ταινίας μας θα πρέπει να πατήσουμε στο + που υπάρχει πάνω αριστερά ώστε να προσθέσουμε τις υπότιτλους μας μέσα στην ταινία.

Αν θέλουμε στην ταινία να εμφανίζονται σαν Greek, Modern οι υπότιτλοι το επιλέγουμε από το μενού όπως βλέπουμε και στα screenshots. Αφού έχουμε κάνει τις επιλογές μας κλείνουμε το παράθυρο του Subler και όταν μας ζητηθεί θα πρέπει να πατήσουμε Save ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

 

Τώρα είμαστε έτοιμοι να δούμε την ταινία που μόλις αγοράσαμε ή νοικιάσαμε από το iTunes Movies store με τους υπότιτλους της επιλογής μας.

Φυσικά αυτή την λύση μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όλες σας τις ταινίες και ναι δουλεύει το ίδιο σε όλες μας τις iOS συσκευές όπως και στο Apple TV. Για οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ενημερώστε μας στο forum


 

One thought on “Οδηγός: Πώς να βάλετε Ελληνικούς υπότιτλους στις ταινίες που αγοράζετε από iTunes

Comments are closed.