Το iPhone 4S κρύβει την δυνατότητα Bluetooth Smart

Το Bluetooth Special Interest Group ξεκίνησε τώρα να προμοτάρει το Bluetooth 4.0 το οποίο ονομάζει Bluetooth Smart όπως αναφέρει και το MacRumors. Η καινούρια τεχνολογία επιτρέπει στις Bluetooth συσκευές να επικοινωνούν με μοναδικούς τρόπους και αυτό σημαίνει φυσικά ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν και κάποιες νέες συσκευές bluetooth για smartphones.

Αφού το iPhone 4S είναι το πρώτο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε το οποίο χρησιμοποιεί αυτή την καινούρια τεχνολογία θα είναι και η βασική συσκευή η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή του Bluetooth Smart και των νέων συσκευών που θα την υποστηρίζουν.

Το Bluetooth Smart είναι ένα μοναδικό standard που θα επιτρέψει στις συσκευές να επικοινωνούν ασύρματα χρησιμοποιώντας πολύ λίγη ενέργεια. Εξαιτίας της πολύ χαμηλής χρήσης ενέργειας και του μοναδικού τρόπου με τον οποίο ενεργοποιεί την επικοινωνία εφαρμογών και διάφορους άλλους τρόπους χρήσης. Συσκευές που μπορεί να δούμε είναι αυτές για μετρήσεις της καρδιάς, σακχαρόμετρα, έξυπνα ρολόγια, αισθητήρες ασφάλειας για πόρτες και παράθυρα, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου, πιεσόμετρα και άλλες πολλές.

Επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συσκευές συμβατές με Bluetooth Smart δεν έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το Bluetooth του iPhone 4S πλήρως. Το νέο όνομα άλλαξε ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση της συμβατότητας των νέων συσκευών με τεχνολογία Bluetooth 4.0.

Η Apple έχει ενσωματώσει το Bluetooth 4.0 στην τελευταία σειρά Mac, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Air και του Mac Mini.