iTunes Movies τώρα και για την Ελλάδα!


Πριν λίγο η Apple αναβάθμισε το iTunes Store. Από το πρωί ακούστηκαν διάφορες καθυστερήσεις στο iTunes Store όπως και προβλήματα με αγορές, φαίνεται πως από σήμερα η Apple “άνοιξε” το iTunes Movies και για την χώρα μας.

Ακόμα η κατηγορία Movies δεν έχει εμφανιστεί αλλά μπορείτε να δείτε και μόνοι σας ότι υπάρχουν περισσότερες ταινίες από πριν. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο iTunes Movies Store στην ταινία Bad Boys II.

Μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί μόνο η πρώτη ταινία. Πρόκειται για την κωμωδία Just Go With It την οποία θα μπορούμε να νοικιάσουμε ή ακόμα και να την αγοράσουμε. Σύμφωνα με φήμες που ακούστηκαν τελευταία, η Ελλάδα πολύ πιθανόν να αποκτήσει το Apple TV πριν τα Χριστούγεννα και μαζί με αυτό θα έχουμε πια και την δυνατότητα μετά από αρκετά χρόνια να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε τις ταινίες της επιλογής μας μέσα από το iTunes Store.

Οι παλιές ταινίες κοστίζουν από 9,99€ έως 13,99€ ενώ οι HD ταινίες κοστίζουν 16,99€. Σε περίπτωση που κατεβάσετε/αγοράσετε την HD ταινία θα παρατηρήσετε ότι έχετε δύο αρχεία το ένα είναι το Standard Definition και το άλλο το High Definition (HD).

Οι ενοικιάσεις αρχίζουν από 2,99€ για τις παλιές ταινίες και φτάνουν τα 3,99€ χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης HD ταινίας. Επίσης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νεότερο σχετικά με τους Ελληνικούς υπότιτλους μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας για να περάσετε στις ταινίες που ενοικιάζεται ή αγοράζετε.

Περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις αγορές και τις ενοικιάσεις μπορείτε να βρείτε στα link στη συνέχεια.

 Την ταινία μπορείτε να την βρείτε και από το iPhone, iPad ή οποιαδήποτε άλλη iOS συσκευή έχετε! Αλλά φαίνεται πως ακόμα δεν είναι διαθέσιμη για download ή ενοικίαση.

Από το iPhone δεν μπορούμε να κάνουμε ενοικίαση ακόμα αλλά από το iTunes η ταινία γίνεται download κανονικά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Και ναι αρχίσαμε! Οι κωμωδίες άρχισαν να εμφανίζονται!

Ταινίες τρόμου, Anime, περισσότερα Ντοκιμαντέρ, παιδικά, επιστημονικής φαντασίας και άλλα πολλά.

Η ενοικίαση ταινίας έχει λήγει σε δύο μέρες και κοστίζει 4€, λίγο πιο ακριβά από τα DVD και για την ώρα χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους.

Επίσης άρχισε να εμφανίζεται το Bonus περιεχόμενο για την κάθε ταινίας όπως και πάρα πολλές άλλες ταινίες μέσα από το Viewers also bought.

 

Για να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε νοικιάσει κάποια ταινία η Apple μας προειδοποιεί με ένα μήνυμα στο iTunes για το πόσο διαθέσιμο χρόνο έχουμε ακόμα πριν την λήξη της ενοικίασης.

Οι ταινίες μπορεί να μην φαίνονται στο iTunes αλλά ήδη υπάρχουν στο Safari.

Ολοκληρώνετε το store σιγά σιγά και βλέπουμε και τις περιπέτειες αλλά και τα γραφικά με τα οποία θα εμφανίζεται κάθε ταινία.

Σήμερα η Apple πρόσθεσε ακόμα περισσότερες ταινίες από άλλες εταιρίες στο iTunes Movies, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για Ελληνικούς υπότιτλους σε κάποιες από αυτές.

Μετά από την αγορά ταινίας έχουμε τώρα Genius Recommendations στα οποία μπορούμε να δούμε ταινίες που μοιάζουν με αυτή που έχουμε μόλις αγοράσει.

Όταν έχουμε κάνει ενοικίαση μιας ταινίας και ο χρόνος που έχουμε για να την δούμε τελειώνει το Rentals στο iTunes γίνεται κόκκινο σαν προειδοποίηση. Τον χρόνο που μας απομένει για να δούμε την ταινία μπορούμε να τον δούμε μέσα στο Rentals.

Η κάθε ταινία που αγοράζουμε ή νοικιάζουμε θα έχει κεφάλαια τα ήχο σε Stereo και Surround αλλά όχι υπότιτλους, φυσικά όμως έχουμε βρει μια λύση γι’ αυτό! Το Surround αναγνωρίζει αυτόματα την πηγή digital που είναι συνδεδεμένη πάνω στο Mac σας και δεν χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση.

updating…