Μεταφορά στο iCloud, Τι πρέπει να γνωρίζετε

Hero mobileme icloud

Η Apple μαζί με την κυκλοφορία του iOS 5 μας έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τον δικό μας δωρεάν λογαριασμό iCloud. Την μέρα που κυκλοφόρησαν οι αναβαθμίσεις για το OS X Lion 10.7.2 και το iOS 5 έδωσε επίσης την δυνατότητα για μεταφορά από τον MobileMe λογαριασμό μας που μέχρι τώρα πληρώναμε σε αυτόν του iCloud. Φυσικά τίποτα δεν είναι εφικτό αν πρώτα δεν αναβαθμίσουμε τις συσκευές μας σε OS X Lion 10.7.2 και iOS 5.

Σύμφωνα με την σελίδα μεταφοράς για το iCloud της Apple, όλοι οι χρήστες που έχουν ενεργό λογαριασμό στο MobileMe από τις 6 Ιουνίου 2011 θα δούνε ότι η υπηρεσία τους επεκτείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2012 και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Με το iCloud κάποιες υπηρεσίες που υπήρχαν στο MobileMe θα ξεχαστούν. Τέτοιες είναι τα Gallery, iDisk και iWeb ενώ οι υπηρεσίες Mail, επαφές, ημερολόγια, bookmarks, Find My iPhone και Back To My Mac είναι ακόμα διαθέσιμες με το iCloud. Επειδή όμως η Apple δίνει προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου το 2012, καλό θα ήταν μέχρι τότε να έχουμε κάνει backup σε όλα τα πράγματα που έχουμε στο iDisk μας, τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο Gallery μας ή ακόμα και τα site που έχουμε δημιουργήσει με το iWeb. Ακόμα κάποιες ρυθμίσεις όπως τα Mail Accounts, Mail Rules, Widgets, Dock items, Keychains. Smart Mailboxes και άλλα. Περισσότερα για το iCloud μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα της Apple εδώ.

Το iCloud είναι οι δωρεάν online υπηρεσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί με το iOS 5. Για να δημιουργήσετε τον iCloud λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το Apple ID που έχετε για να κατεβάζετε από το AppStore. Μόλις συνδεθείτε στο iCloud έχετε 5GB δωρεάν χώρο να για να αποθηκεύσετε  αλλά μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο χώρο αν θέλετε.

Οι εφαρμογές που έχετε αγοράσει από το AppStore δεν χρησιμοποιούν τον χώρο του iCloud σας.

Το Apple ID σας είναι σαν ένα username που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με την Apple, συμπεριλαμβανομένων των αγορών στο iTunes Store, την χρήση του στο iChat αλλά και στο MobileMe, για αγορές από το Online Apple Store και τώρα και για το iCloud.

Μερικές πληροφορίες για τις επιπλέον δυνατότητες που δίνει το iCloud στο OS X Lion

  • Το iCloud αποθηκεύει τα email, τα ημερολόγια, τις επαφές, τα Safari bookmarks, και το Reading List και τα κάνει push προς όλες μας τις συσκευές.
  • Το Back to My Mac μας δίνει την δυνατότητα να συνδεθούμε στον υπολογιστή μας με άλλο Mac οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε.
  • Το Find My Mac μας επιτρέπει να βρούμε την τοποθεσία του πάνω στο χάρτη και να το κλειδώσουμε μέσω δικτύου ή να διαγράψουμε όλα του τα δεδομένα.

Mobileme vs icloud transition table

Ένα πινακάκι που μας δείχνει τις δυνατότητες που έχει το iCloud σε σχέση με αυτές του υπήρχαν στο MobileMe.

Τέλος υπάρχει ένα video με την διαδικασία το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε την μεταφορά των δεδομένων σας αν την έχετε κάνει ήδη.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7OwG7CPRh_I