iPhone 4S: Κρυμμένα χαρακτηριστικά

Ios platform

Από την Παρασκευή κυκλοφορεί στην αγορά το iPhone 4S, με επεξεργαστή A5, 2 φορές πιο γρήγορο από το iPhone 4, γραφικά 7 φορές πιο γρήγορα και άλλες δυνατότητες που διάφορα site αναλύουν από την στιγμή που κυκλοφόρησε το iPhone 4S.

Για την οθόνη δεν έχουμε ακούσει κάτι και σύμφωνα με όλα αυτά που γράφονται φαίνεται να είναι η ίδια ακριβώς απίστευτη οθόνη που φοράει και το iPhone 4.

Διάφορα site άρχισαν όμως να δίνουν περισσότερο σημασία σε πράγματα που η Apple δεν αναφέρει στο site της, όπως για παράδειγμα το ηχείο του iPhone 4S, την μπαταρία του, εγγραφή video 1080p ή τις φωτογραφίες που έχει την δυνατότητα να τραβήξει χάρη στην κάμερα 8 megapixel.

Αρχικά να μιλήσουμε για την μπαταρία που είναι ίσως κάτι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα iPhone. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές σε blogs υπάρχει πρόβλημα στην μπαταρία του iPhone 4S που πιθανόν οφείλεται στο iOS 5 και όχι τόσο στην συσκευή.

Perhaps the biggest surprise in our iPhone 4S testing was its battery life. We suspected that something unusual was going on when Apple published its initial iPhone 4S battery life estimates, which oddly showed the new device improving in 3G talk time, standing still in 3G Internet use, and falling behind in both standby time and Wi-Fi Internet use. How could the new device improve or stand still in some categories and fall short in others that were seemingly related? After three days of non-stop testing, we had a clear answer: the iPhone 4S is generally more power hungry than the iPhone 4, and Apple has only made the slightest capacity improvement to the iPhone 4S’s battery. Moreover, whereas Apple underpromised with the iPhone 4’s battery estimates, it comes closer to overpromising with the iPhone 4S.

Όπως βλέπουμε και στο review του iPhone 4S από το γνωστό iLounge, το iPhone 4S χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από το iPhone 4 και η Apple έχει κάνει μόνο μια μικρή βελτίωση στην μπαταρία αλλά κατάφερε να προσφέρει περισσότερα από αυτά που περίμεναν οι χρήστες. Σήμερα το MacRumors με ένα post του αναφέρει ότι το iPhone 4S χάνει πιο γρήγορα την μπαταρία του όταν αυτό έχει ανοιχτό το 3G σε σχέση πάντα με το iPhone 4. Συγκεκριμένα φυσικά μιλάνε για την χρήση του iPhone 4S σε δίκτυα της AT&T, της Sprint ή της Verizon δεν θα πρέπει όμως να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην χώρα μας σε σχέση με αυτά. Να μην ξεχνάμε επίσης τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών και τον αισθητήρα της κάμερας που τώρα μπορεί να κάνει λήψη video 1080p. Όλα αυτά μειώνουν την ζωή της μπαταρίας (όπως είναι λογικό) και επειδή η διαφορά της μπαταρίας αλλάζει ελάχιστα στα mAh είναι σαν να έχουμε την μπαταρία του iPhone 4 με όλο το καινούριο hardware. Τέλος υπάρχει και το πρόβλημα στο 4S που δεν μας δίνει την δυνατότητα να κλείσουμε το 3G. Το μόνο λοιπόν που μπορούμε ίσως να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να κλείνουμε διάφορες άλλες υπηρεσίες όπως αυτές της τοποθεσίας ή να μειώσουμε τα notifications.

Στη συνέχεια θα δούμε το ηχείο του iPhone 4S. Τα παιδιά από το iDownloadBlog περίεργοι να δούνε αν το iPhone 4S έχει πιο δυνατό ήχο και έτσι πραγματοποίησαν ένα δοκιμαστικό τεστ για να συγκρίνουν αυτές τις δύο συσκευές. Τα αποτελέσματα, όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω video μιλούν από μόνα τους και φαίνεται ότι το 4S έχει πολύ πιο δυνατό ηχείο από τον προκάτοχο του. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την δοκιμή το iPhone 4S έχει ένταση 6 decibel παραπάνω από το iPhone 4 όταν και τα δύο είναι στα ίδια επίπεδα έντασης.

httpv://www.youtube.com/watch?v=3JOq2tnT7MA

Η μνήμη ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που δεν αποκάλυψε η Apple με την παρουσίαση αυτής της συσκευής. Αν και πολλοί περιμέναμε στο καινούριο iPhone να δούμε μνήμη RAM 1GB, η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 4S με 512MB. Αυτό όμως δεν το κάνει πιο αργό, ίσως να βελτιώθηκε αρκετά ο κώδικας του iOS 5 και να θεώρησε ότι υπάρχει λόγος για περισσότερη μνήμη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για καινούρια συσκευή και ίσως σύντομα μάθουμε για περισσότερες δυνατότητες που η Apple έκρυψε σε αυτή την συσκευή.