Η Apple κυκλοφόρησε το AirPort Utility για το iOS 5

Πριν λίγο η Apple κυκλοφόρησε το AirPort Utility για το iOS 5, μια εφαρμογή που θα μας δώσει την δυνατότητα να διαχειριστούμε τις AirPort συσκευές στο τοπικό μας δίκτυο. Όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple δούλευε αρκετό καιρό πάνω στο AirPort Utility για το iOS το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να σετάρουμε ένα AirPort Extreme ή ένα AirPort Express στο τοπικό μας δίκτυο.

Το AirPort Utility απαιτεί iOS 5, το οποίο όπως έχουμε πει θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα. Το AirPort Utility μπορείτε να το κάνετε download από εδώ και στην συνέχεια θα δείτε τα link όταν αυτά είναι διαθέσιμα.

[appscreens 427276530]

[app 427276530]

Η εφαρμογή AirPort Utility την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από το AppStore και θα μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε τις συσκευές AirPort Express και AirPort Extreme στο τοπικό μας δίκτυο. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στην χρήση της και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε μόλις την ανοίξουμε είναι να επιλέξουμε την AirPort συσκευή μας και αμέσως μπορούμε να δούμε τις ρυθμίσεις της.

Πατώντας στο κουμπάκι Edit μπορούμε φυσικά να τροποποιήσουμε ρυθμίσεις όπως το File Sharing, όλες τις γενικές ρυθμίσεις δικτύου, όπως DHCP, NAT  και τους δίσκους που έχουμε πάνω στο AirPort Extreme. Ακόμα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε επανεκκίνηση στο AirPort μας ή να το επαναφέρουμε στις αρχικές του ρυθμίσεις. Ακόμα μπορούμε να πειράξουμε τις ρυθμίσεις του internet να αλλάξουμε το WiFi mode ή ακόμα και να ενεργοποιήσουμε ένα δίκτυο για guests. Με λίγα λόγια η εφαρμογή έχει όλες τις δυνατότητες που ήδη εχει η εφαρμογή για Mac.

Screenshots