H Apple αποκαλύπτει τον micro USB adapter για την Ευρώπη

Apple micro usb adapter

Άργησε αλλά τελικά ήρθε όπως αναφέρει και το 9to5Mac. Το Αγγλικό online Apple Store δίνει τώρα τον Apple iPhone micro USB adapter για 9.5€ διαθέσιμο από 14 Οκτώβρη.

Η περιγραφή από το online Apple Store είναι η εξής:

The Apple iPhone Micro USB Adapter allows you to use third-party micro USB cables and chargers to sync or charge your iPhone. Simply connect your iPhone to the Micro USB Adapter, then connect a micro USB cable or charger to the Micro USB Adapter

Διάφορα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία τον δικό της φορτιστή αλλά το standard USB καλώδιο. Η Apple τόσο καιρό τους αγνοεί αλλά μερικές παρατηρητές ρωτήθηκαν αν θα πρέπει η Ε.Ε ένωση να κάνει μήνυση στην Apple.

Όπως φαίνεται η Apple με αυτό το προϊόν τους έδειξε ότι δίνει σημασία σε αυτά που λένε. Αυτό που συμβαίνει στην Apple είναι ότι ακολουθούν το νόμο, χωρίς να κάνουν επανασχεδιασμό του τηλεφώνου και χωρίς να ρισκάρουν προβλήματα συμβατότητας με τα διάφορα περιφερειακά για iPhone που κυκλοφορούν και έχουν πλεονέκτημα το 30pin dock connector.