Αρκεί ένα iPhone για επαγγελματικές φωτογραφίες

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Patrick Hall δημοσίευσε στην σελίδα του μια επαγγελματική φωτογράφηση που πραγματοποίησε με το iPhone 3G. Σκοπός του με αυτή την κίνηση ήταν να δείξει ότι ακόμα και χωρίς επαγγελματικό και ακριβό εξοπλισμό μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες  με αρκετά καλή ποιότητα και ανάλυση.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος είναι πεπεισμένος για το γεγονός ότι η δημιουργικότητα είναι η βασική απαίτηση που θα έπρεπε να έχουν οι επιδέξιοι φωτογράφοι. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα video από μία του δουλειά στο studio ενώ χρησιμοποιούσε το iPhone 3GS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TOoGjtSy7xY[/youtube]

O φωτογράφος της FStoppers χρησιμοποίησε μια κανονική κάμερα, άσχετα αν αυτή ήταν πάνω στο iPhone, για αυτό και έλαβε αρκετά αρνητικά σχόλια σχετικά με το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε ένα studio φωτογραφίας με επαγγελματικό φωτισμό, ένα έμπειρο μοντέλο, μία κομμώτρια μακιγιέζ και την δυνατότητα να που θα είχε αργότερα να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες αργότερα. Όλα αυτά είναι κάπως πολλά για έναν μέτριο χρήστη.

Ένα χρόνο μετά ο Pye από την SLR Lounge χρησιμοποιεί ένα iPhone 4 την φωτεινότητα του ήλιου και όχι παραπάνω από $30. Όλα αυτά τον βοήθησαν για την φωτογράφηση του μοντέλου Yoko. Περισσότερα όμως μπορείτε να δείτε στο video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o063wC_SNxo[/youtube]

Οπότε σύφμωνα με επαγγελματίες φωτογράφους δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μπορούμε να τραβήξουμε φανταστικές φωτογραφίες ακόμα και με την κάμερα του iPhone. Αυτό μπορεί να εξηγεί και γιατί η κάμερα του iPhone είναι πρώτη σε φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα όπως και το Flickr. Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι δημιουργικότητα, φαντασία, πάθος και πάρα πολύ εξάσκηση και μετά θα μπορείτε να βγάζετε και εσείς επαγγελματικές φωτογραφίες από την αγαπημένη σας συσκευή.

[ iSpazio ]

2 thoughts on “Αρκεί ένα iPhone για επαγγελματικές φωτογραφίες

Comments are closed.