Jawbone Up, βραχιόλι για την παρακολούθηση της υγείας μας που δουλεύει με το iPhone (Video)

Σίγουρα έχετε δει τα βραχιόλια Power Balance που έχουν γίνει μόδα τώρα τελευταία και τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι άχρηστα. Αν είναι ή όχι δεν γνωρίζουμε αλλά το καινούριο βραχιόλι που σχεδιάστηκε από την Jawbone μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον για αυτούς που θέλουν ελέγχουν τον εαυτό τους την κάθε στιγμή.

Η εταιρία πρόσφατα κυκλοφόρησε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την μοναδική συσκευή όπως και ένα video που εξηγεί καλύτερα τις λειτουργίες της. Ακόμα αναφέρει την ημερομηνία κυκλοφορία του νέου προϊόντος. Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=92ijVSLb7b8&feature=player_embedded[/youtube]

  • Το Jawbone Up χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο hardware αλλά και software το οποίο διαβάζει τα βήματα του χρήστη, τις αποστάσεις που διανύει, τις στάσεις που κάνει, το επίπεδο έντασης της κίνησης και τις θερμίδες που καίει μέσα σε μια μέρα. Το σύστημα δηλαδή αναλύει τις ώρες που το άτομο κάθεται και αυτές που είναι ενεργό. Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτών των συσκευών είναι ότι υπενθυμίζουν στον χρήστη πότε πρέπει να κάνει κάποια ενέργεια. Και στην πραγματικότητα αυτό το μικρό βραχιόλι δονείται όταν ο χρήστης πρέπει να κάνει κάποια ενέργεια. Όλα τα παραπάνω ο χρήστης μπορεί να τα βλεέπει στο iPhone ή την Android συσκευή του μέσα από την ειδική εφαρμογή της Jawbone.
  • Άλλο ένα φανταστικό χαρακτηριστικό του Jowbone Up είναι η δυνατότητα που έχει στην κατηγορία Eat. Το βραχιόλι μαζί με την εφαρμογή μπορούν να μάθουν ποια φαγητά είναι καλύτερα για τον μεταβολισμό του χρήστη και να φτιάξει μία λίστα με λίστα διαίτης για τον κάθε χρήστη. Όπως θα δούμε και στο video ο χρήστης θα πρέπει να τραβάει μια φωτογραφία από το κάθε του γεύμα έτσι ώστε να αποκτήσει το σύστημα Eat. Το σύστημα αυτό υπόσχεται να παρακολουθεί τα γεύματα και να βελτιώσει τον μεταβολισμό μας, όλα αυτά με μόνο ένα βραχιόλι και μια iPhone εφαρμογή.
  • Η τρίτη δυνατότητα έχει να κάνει με τον ύπνο. Το βραχιόλι Up στην πραγματικότητα ανιχνεύει τα πάντα που έχουν σχέση με τις ώρες που ο χρήστης έχει συνηθίσει να κοιμάται, τις ώρες που κοιμάται, τις φάσεις που κοιμάται, πότε ξυπνάει και γενικότερα την ποιότητα ύπνου που κάνει. Μέσα στην κατηγορία του ύπνου το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο μηχανισμός “Αθόρυβου  ξυπνητηριού αφύπνισης”. Για να κάνει τον χρήστη να ξυπνήσει ανανεωμένος, το βραχιόλι χρησιμοποιεί σταδιακές δονήσεις. Όλα αυτά βασισμένα στον φυσικό σας κύκλο ύπνου θα πρέπει να πρέπει να σας ξυπνήσει.

Η Jawbone αναφέρει ότι το Up θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την χρονιά και η εταιρία ετοιμάζεται ήδη για την κυκλοφορία αυτού στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια μπορούμε μερικές φωτογραφίες του Jawbone Up.

[ 9to5Mac ]