Ο Comex στην συμφωνία του με την Apple και πόσο βοήθησε την jailbreak κοινότητα

Τις προάλλες αναφέραμε ότι ο Nicholas Allegra, γνωστός και ως Comex και ιδρυτής του JailbreakMe αλλά και ένας από τα πιο διάσημα μέλη στην jailbreak κοινότητα, πρόκειται να δεχτεί την οικοτροφεία της.

Όλα αυτά όπως είναι φυσικά γεννούν ένα σωρό από ερωτήματα για το τι πρόκειται να γίνει με την jailbreak σκηνή και αν γενικότερα ο Comex πρόκειται να βοηθήσει στο μέλλον για την ανακάλυψη exploits.

Η απάντηση είναι, όχι! Αλλά ωστόσο υπάρχει στην συνέχεια μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις προς τον Comex που θα μας δώσουν μια καλύτερη οπτική γωνία για την Apple και το Jailbreak.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ όσο φαίνεται. Φαίνεται ότι ο Comex δεν θα βοηθήσει σε μελλοντικά jailbreaks αλλά φαίνεται ότι δεν θα μείνει ούτε και στην Apple για πολύ. Στην πραγματικότητα πρόκειται να τα παρατήσει και τα δύο και να επιστρέψει στο κολέγιο. Αυτή η απόφαση προήλθε από διάφορα που έχουν συνέβει αλλά και επειδή έλαβε $55,000 από δωρεές από τα διάφορα εργαλεία που πρόσφερε για το jailbreak. Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι η Apple θα συνεχίσει να κερδίζει όλους τους αντιπάλους της.

Όταν ο Comex ρωτήθηκε σχετικά με την Apple και αν αυτή κλέβει ιδέες από jailbroken εφαρμογές και tweaks εξήγησε:

Στην πραγματικότητα δεν με ενοχλεί. Η jailbreak κοινότητα δείχνει στους χρήστες μια ιδέα με άσχημη εκτέλεση. Η Apple το αναλαμβάνει αυτό και το “γυαλίζει” έτσι ώστε να γίνει ένα χαρακτηριστικό του OS. Δεν ξέρω αν η Apple δίνει σημασία σε jailbroken εφαρμογές, αλλά βλέπω το AppStore, το copy paste, το multitasking κτλ.

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις του Comex που έγιναν από το site Reddit:

AstroZombie138: Γιατί μόνο σαν εκπαιδευόμενος ; Θα μπορούσες να έχεις κανονική θέση στην Apple.

Comex: Δεν ξέρω αν θα ήθελα να το κάνω αυτό, δεν έχω ξαναδουλέψει και δεν ξέρω πως θα είναι, και θέλω και να γυρίσω στο κολέγιο σύντομα.

jamesvdm: Έβγαλες ποτέ χρήματα από το jailbreakl

Comex: Έχω βγάλει ένα καλό χρηματικό ποσό μέσα από τις δωρεές, τα οποία περισσότερο χρησιμεύουν να πληρώσω το κολέγιο. Το JailbreakMe 2.0 μου έδωσε γύρω στα $40,000 και το 3.0 γύρω στα $15,000 χωρίς να γνωρίζω για ποιον λόγο μειώθηκαν.

iconoclaus: Είσαι αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας του iOS; Ποια είναι τα επόμενα χαρακτηριστικά που θέλεις να δεις;

Comex: Προσωπικά πιστεύω: σίγουρα θα συνεχίσει να νικά όλους τους ανταγωνιστές με τις καλύτερες αποδόσεις του παρέχει για αρκετό καιρό ακόμα, και η φράση της Apple “πάρε τον χρόνο σου αλλά κάνε το σωστά” θα συνεχίσει να δίνει ευχαρίστηση σε αυτούς που την χρησιμοποιούν. Αλλά δεν μπορώ να περιμένω: πλατφόρμες όπως το WebOS έχουν αρκετά καλά πράγματα χωρίς να είναι ισοδύναμες με το iOS.

nishnasty: Αφού τελειώσεις σαν εκπαιδευόμενος στην Apple και αφού κυκλοφορήσει το iOS 5 επίσημα, θα συνεχίσεις να υποστηρίζεις την jailbreak κοινότητα παρέχοντας exploit;

Comex: Όχι. (Αλλά θέλω να κάνω jailbreak το iPhone μου, οπότε ελπίζω κάποιος να τα βρει :P)

[9to5Mac]