Η Apple αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που θα προσφέρει video στις τηλεοράσεις

Η Wall Street Journal αναφέρει σήμερα μια νέα μυστηριώδες τεχνολογία διανομής video στην οποία δουλεύει η Apple. Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει ότι η Apple δουλεύει σε μια καινούρια τεχνολογία για διανομή video σε τηλεοράσεις και συζητάει αν θα πρέπει να προσπαθήσει μία συνδρομή για υπηρεσία τηλεόρασης, σύμφωνα με άτομα που έχει σχέση με αυτό.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στην αναφορά, παρόλα αυτά εικασίες σχετικά με τα νέα  tv προϊόντα από την Apple έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, όπως ακριβώς με το iPod, το iPhone και το iPad στο παρελθόν. Η εταιρία δεν στοχεύει να διαταράξει κάποια άλλη αγορά που εδώ και πολύ καιρό κυριαρχούν με υπηρεσίες σε εταιρίες καθώς και κανόνες που δεν διευκολύνουν τους καταναλωτές να έχουν την βέλτιστη εμπειρία των χρηστών. Ειδικά, κάποιες φήμες για HDTV από την Apple υπάρχουν εδώ και χρόνια και δεν περιέχουν παρά λανθασμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας, τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Αυτές οι φήμες όμως, έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, καθώς έχουν βρεθεί διακριτικά εκεί που ο Steve Jobs υποστηρίζει δημόσια την κρίση προς τα υπάρχον μοντέλα TV, περιγράφοντας τα σαν πολύπλοκα και καθόλου φιλικά με τον χρήστη. Στην D8 πέρυσι, όταν ρώτησαν τον  Steve Jobs, αν η Apple πρόκειται να πάρει μέρος στην αγορά των τηλεοράσεων, αυτός είπε:

Η τηλεοπτική βιομηχανία έχει ουσιαστικά ένα επιδοτούμενο επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει στον καθένα ένα “κουτί” για 10$ το μήνα, και ότι επειδή λίγο πολύ συνθλίβει την οποιαδήποτε ευκαιρία για καινοτομία, επειδή κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα “κουτί”. Ρωτήστε σε λίγους μήνες την TiVo, την ReplayTV, την Roku, την Vudu, την Google. Οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδέσετε ένα “κουτί” στην TV σας…

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να αλλάξει αυτό είναι να πάμε στο σημείο που ξεκίνησαν όλα και να “σκίσουμε” αυτό το “κουτί” και να το φτιάξουμε από την αρχή με ένα φιλικό γραφικό περιβάλλον, ανάμεσα στις υπόλοιπες δυνατότητες και να προσφέρουμε στους καταναλωτές κάτι για το οποίο αξίζει να πληρώσουν. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά με τις TV.

Η αναφορά όμως της Wall Steet Journal δεν λέει κάτι για καινούριο hardware από την Apple, το οποίο θα είναι βασισμένο σε συνδρομές και τεχνολογίες για να κάνουμε stream τα video μας σε τηλεοράσεις. Ωστόσο, η Apple είναι γνωστή για τον τρόπο της να ενσωματώνει το δικό της software στο hardware της, και λογικά αυτό θα συμβεί όταν η εταιρία θεωρήσει ότι είναι δυνατό να βγει στην αγορά των τηλεοράσεων. Τότε θα κυκλοφορήσει μια συσκευή η οποία θα έχει ενσωματωμένη την καινούρια τεχνολογία και την υπηρεσία συνδρομής TV. Επίσης, υπάρχουν κάποιες φήμες στο παρελθόν που μας δείχνουν ότι η Apple ετοιμάζει να φτιάξει μια δική της υπηρεσία όπως αυτή του netflix η οποία βρίσκεται ήδη στο Apple TV και μας δίνει την δυνατότητα να δούμε μέσω stream τις ταινίες που επιθυμούμε. [ 9to5Mac ] [ MacStories ]