Το μέλλον του iOS ως πλήρες λειτουργικό προσωπικών υπολογιστων

Η πατέντα που κατατέθηκε πρόσφατα από την Apple έχει να κάνει με το μέλλον του iOS ως πλήρες λειτουργικό.


Συγκεκριμένα, μπορεί να δούμε στο iOS μια σειρά από καινούρια γραφικά στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε και να οργανώσουμε διάφορα γραφικά αντικείμενα, παρόμοια με το περιβάλλον των υπολογιστών που έχουν OS X.
Με άλλα λόγια η Apple πρόκειται να μας δώσει περισσότερο έλεγχος στο iOS και να μας επιτρέψει να το χειριζόμαστε όπως και το OS X.
Ένα παράδειγμα που αναφέρει η πατέντα μπορεί να μας εξηγήσει λίγο καλύτερα τα γραφικά στοιχεία που πρόκειται να δούμε στο iOS.


Η Apple συνέχεια ψάχνει τρόπους για να κάνει το iOS να ξεχωρίζει από το σύνολο και σήμερα παρουσιάζει μια γκάμα από καινούρια GUI gestures αρκετά διασκεδαστικά αν όχι τρελά. Το πρώτο από αυτά περιγράφει την κίνηση του “σκαψίματος μιας τρύπας” στο περιβάλλον του iOS που θα μας επιτρέπει να ρίξουμε ένα αρχείο μέσα γρήγορα ή θα χρησιμοποιηθεί σαν κάδος απορριμμάτων και άλλα.
Ακόμα αναφέρει διάφορα άλλες αλληλεπιδράσεις παρόμοιες με το “σκάψιμο μιας τρύπας” περιλαμβάνοντας το άνοιγμα μιας καταπακτής ή ενός παραθύρου με την χρήση αυτών των gestures.


Στο παραπάνω σχέδιο βλέπουμε ένα κομμάτι της πατέντας που περιγράφει την δυνατότητα δημιουργίας μιας 3D σφαίρας με κάποια επιλεγμένα αρχεία που θα μπορέσουμε αργότερα να τα περάσουμε σε μια άλλη συσκευή ρίχνοντας αυτή την σφαίρα από την μία συσκευή στην άλλη. Άλλο ένα κομμάτι σε αυτή την πατέντα μιλάει για την δυνατότητα ασφαλής διαγραφής κάποιων εγγράφων στο μέλλον τα οποία θα τεμαχίζουμε με ένα συγκεκριμένο gesture. Όπως βλέπουμε και στο παρακάτω σχέδιο, σε κάποια μελλοντική έκδοση του iOS θα μπορούμε τραβώντας τα δάχτυλα μας από το πάνω μέρος προς τα κάτω.

[ 9to5Mac ]

περισσότερα στο forum