Η Apple αλλάζει τις οθόνες στα iPad 2 από LG σε Samsung

Η Digitimes αναφέρει ότι η Apple αναγκάζεται να αλλάξει τις παραγγελίες για τις οθόνες των iPad 2 που έγινε στην LG με μία άλλη που πραγματοποιήθηκε για την Samsung και την Chimei Innolux μετά από προβλήματα που εμφανίστηκαν πρόσφατα σχετικά με την ποιότητα της οθόνης.

Η LG, ο μεγαλύτερος προμηθευτής για τις οθόνες του iPad 2 σταμάτησαν την παραγωγή των LCD οθονών για την συσκευή εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που ανακάλυψε η εταιρία του Cupertino σχετικά με την ποιότητα του προϊόντος. Μετά από αυτό η Apple αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγγελία και να την αναθέσει στην Samsung και της CMI.

Μεγάλο μέρος της αδράνειας φαίνεται να έχει ληφθεί από τη Samsung, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έκανε παραγωγή σχεδόν δύο εκατομμύρια οθόνες για iPad 2 το μήνα Ιούλιο, σημαντικά υψηλότερη απ’ ότι είναι συνήθως η μηνιαία παραγωγή της, η οποία φτάνει πάνω από ένα εκατομμύριο οθόνες.

Τα προβλήματα που παρουσίασε η LG και τα ανταγωνιστηκά προβλήματα με την Samsung μπορεί να δώσουν την ευκαιρία στην Chimei Innolux η οποία προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή οθονών για το iPad 2. Εκτός από αυτό όμως η CMI έχει αναπτύξει στενή σχέση με την κατασκευάστρια εταιρία του iPad foxconn κάτι που μπορεί να ανεβάσει πολύ περισσότερο την παραγωγή της.

Η Apple αρχικά αντιμετώπισε την μεγάλη ζήτηση για το iPad 2, με περιορισμούς στην παραγωγή έχοντας σαν αποτέλεσμα χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου μετά το λανσάρισμα της συσκευής. Αλλά οι αποστολές αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και η Apple κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή στις 9 εκατομμύρια συσκευές ανταποκρίνοντας έτσι στην μεγάλη ζήτηση και πριν μια εβδομάδα επίσης κατάφερε να μειώσει τον χρόνο αναμονής για την αποστολή του iPad 2 σε 24 ώρες.

[ MacRumors ]

Η Apple αλλάζει τις οθόνες στα iPad 2 από LG σε Samsung – forum