Apple Patent, gestures για το μοίρασμα αρχείων

Σίγουρα κάτι που όλοι περιμένουμε στο iOS είναι η δυνατότητα μοιράσματος αρχείων με τους φίλους και τους γνωστούς μας. Είναι πάρα πολλοί οι χρήστες που αναρωτιούνται για πιο λόγο η Apple δεν επιτρέπει το μοίρασμα αρχείων με bluetooth όπως όλα τα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά και στην συνέχεια μπορείτε να δείτε πως η Apple θα το διορθώσει αυτό.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι σίγουρα ότι το bluetooth δεν έχει την δυνατότητα να στείλει μεγάλα αρχεία με την ταχύτητα που η Apple θα ήθελε. Για παράδειγμα αν θέλουμε να στείλουμε ένα video από το Camera Roll του iPhone 4 το οποίο μπορεί να είναι 3 λεπτά, αυτό φτάνει περίπου τα 120mb ή ίσως και παραπάνω και στην αποστολή με bluetooth οι δύο συσκευές θα πρέπει να είναι κοντά και η ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το bluetooth 2 είναι περίπου 130kb/s με αποτέλεσμα το μοίρασμα αρχείων να γίνετε κουραστικό. Για αυτό τον λόγο η Apple δήλωσε πρόσφατα μία καινούρια πατέντα στην οποία αποκαλύπτει ότι στο Cupertino ψάχνουν έναν τρόπο για μοίρασμα αρχείων με gestures.

Η τεχνολογία που αναφέρει η Apple θα δώσει την δυνατότητα σε κάποια μελλοντική έκδοση του iOS να επιτρέπει την αρχείων με κάποια gestures ή με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις όπως βλέπουμε και στην παραπάνω εικόνα. Θα μπορούμε στην πραγματικότητα να περάσουμε τα αρχεία από το iPhone στο iPad. Φυσικά τα gestures θα συνοδεύονται από ηχητικά εφέ όπως το ρούφηγμα ηλεκτρικής σκούπας αλλά και από διάφορα animations.

Η διαδικασία θυμίζει λίγο το Touch to Share που ήδη υπάρχει σε συσκευές με WebOS αλλά μπορεί να θεωρηθεί και η διαδικασία που πραγματοποιείτε για την NFC τεχνολογία.

Σύμφωνα με σημειώσεις της Apple, το γραφικό περιβάλλον μπορεί να αντιδρά στην βαρύτητα, την τριβή ή το τράβηγμα, την επιτάχυνση, κάποια κεντρομόλο δύναμη, την παρόρμηση, την περιστροφή ή οποιαδήποτε άλλη φυσική δύναμη υπάρχει στον κόσμο. Η ταχύτητα με την οποία το κάθε αντικείμενο που μεταφέρετε στο γραφικό περιβάλλον μπορεί να βασίζεται στο βάρος, το μέγεθος του αρχείου που εκπροσωπεύεται από το αντικείμενο. Για τα μεγάλα αρχεία τα οποία έχουν μεγαλύτερο μέγεθος μπορεί να έχουν πιο αργό animation από τα άλλα, ενώ τα μικρότερα αρχεία μετακινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Επίσης στην πατέντα μπορούμε να δούμε αρκετούς τρόπους που θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολο το μοίρασμα των αρχείων μεταξύ συναδέλφων στην δουλειά ή μεταξύ φοιτητών. Το σύστημα θα κάνει αναζήτηση για iOS συσκευές που βρίσκονται κοντά και θα χρησιμοποιεί απλά gestures για την ανταλλαγή αρχείων. Κάτι που σίγουρα μας θυμίζει το AirDrop, την δυνατότητα μοιράσματος αρχείων στο OS X Lion που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

[ MacStories ]