iOS 5: Φωτογραφίες και δημιουργία αλμπουμ

Οι καινούριες δυνατότητες συνεχώς αυξάνονται στο καινούριο iOS. Κάτι ακόμα που ίσως έλειπε από το iOS ήταν η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στις φωτογραφίες.

Όπως γνωρίζουμε μέχρι και το iOS 4.x δεν είχαμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε φακέλους φωτογραφία χωρίς την χρήση κάποιου υπολογιστή ή της εφαρμογής iPhoto.

Αντίθετα στο καινούριο iOS το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παμε στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να δημιουργήσουμε ένα καινούριο album απλά πατώντας το κουμπάκι Αλλαγές και μετά Προσθήκη. Στο μήνυμα που θα εμφανιστεί θα πρέπει να δώσουμε ένα όνομα για τον καινούριο album και να πατήσουμε Αποθήκευση.

Για να προσθέσουμε φωτογραφίες μέσα σε αυτό το album δεν έχουμε παρά να πάμε κάπου που να υπάρχουν φωτογραφίες (για παράδειγμα στο Camera Roll) και να πατήσουμε το κουμπάκι με το βελάκι κάτω αριστερά. Μετά από αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μερικές φωτογραφίες και να πατήσουμε το κουμπάκι Προσθήκη.

Τέλος θα πρέπει να επιλέξουμε σε ποιο album θέλουμε να προσθέσουμε τις φωτογραφίες ή αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιο καινούριο.