iOS 5: Οδηγίες για Αυτόματα Downloads

Σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες στο iOS 5 είναι η δυνατότητα να γίνονται αυτόματα download εφαρμογές, μουσική και βιβλία. Μία λειτουργία πολύ εύκολη και γρήγορη για να αποφύγουμε τα προβλήματα με τον συγχρονισμό με τις διάφορες συσκευές iPad, iPhone και iPod κάθε φορά που αγοράζουμε κάποια καινούρια εφαρμογή.

Μέσα από αυτή την λειτουργία έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μόνο μία φορά την αγορά και μετά το download θα αρχίσει αυτόματα να περνάει την εφαρμογή και στις υπόλοιπες συσκευές μας με τον ίδιο λογαριασμό. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε αυτή την λειτουργία είναι, εφόσον έχουμε κάνει εγκατάσταση το iOS 5, θα πρέπει να πάμε Ρυθμίσεις > Store και να επιλέξουμε αν θέλουμε να συγχρονίζονται αυτόματα όλες μας οι iOS συσκευές με Εφαρμογές και Βιβλία. Μπορούμε επίσης να δούμε την επιλογή για να κατεβαίνουν οι εφαρμογές ακόμα και όταν η συσκευή μας δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο ασύρματο δίκτυο WiFi.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την δυνατότητα και στο Mac μας, θα πρέπει να πάμε στο iTunes στο μενού iTunes > Preferences > Store και να τσεκάρουμε και εκεί τα αυτόματα downloads για εφαρμογές ή βιβλία.

Τώρα που έχουμε ενεργοποιήσει την δυνατότητα μπορούμε άμεσα να αρχίσουμε να κατεβάζουμε εφαρμογές και βιβλία τα οποία θα εμφανίζονται πια στο iTunes μας αλλά και στις συσκευές που έχουν επιλέξει. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και ένα video από το γνωστό Ιταλικό blog iSpazio.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q8W4CNk56sY&feature=player_embedded[/youtube]