Apple Patent, το iPhone μπορεί να φορτίζει ασύρματα

Η Apple όπως είδαμε με το καινούριο λειτουργικό αποφάσισε να αφαιρέσει τα καλώδια που υπάρχουν μεταξύ της σύνδεσης iPhone, iPod, iPad και PC. Αυτό φυσικά συμβαίνει κατά την διάρκεια του συγχρονισμού και δεν χρειάζεται να συνδέσουμε την συσκευή μας με κάποιο καλώδιο. Αυτό όμως που η Apple πιθανόν να προσπαθεί να κάνει είναι το iPhone να χρησιμοποιείται χωρίς καλώδια.

Μία καινούρια πατέντα που ανακάλυψε η Unwired View, δείχνει ότι η εταιρία του Cupertino σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κοντινό μαγνητικό πεδίο (near-field magnetic resolution ή NFMR) πάνω στο επόμενο iMac.

Το μαγνητικό πεδίο αυτό δίνει στην συσκευή μας την δυνατότητα να τραβήξει ενέργεια για να φορτιστεί όταν βρίσκετε κοντά στο Mac μας.

Φυσικά υπάρχει και μία περίπτωση, αν η Apple θέλει οι καινούριες συσκευές iOS να μην έχουν καθόλου καλώδια και να μην υπάρχει η δυνατότητα να τις συνδέσουμε στον υπολογιστή μας με κανένα τρόπο.

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση για την ανάπτυξη μιας συσκευής σαν τοίχο NFMR που η Apple θα κυκλοφορήσει για να επιτρέπει την φόρτιση πολλών συσκευών μαζί χωρίς αυτά να συνδέονται με καλώδια.

Καιρό τώρα ακούμε για ασύρματη φόρτιση των iOS συσκευών και ίσως τώρα να είμαστε πιο κοντά από ποτέ.

[ CultofMac ]

 

One thought on “Apple Patent, το iPhone μπορεί να φορτίζει ασύρματα

Comments are closed.