Το iCloud πρόκειται να φτάσει 150 εκατομμύρια χρήστες!

Δεν είναι μυστικό ότι το MobileMe δεν έφτασε τις προσδοκίες της Apple. Παρά το γεγονός αυτό, η Apple κράτησε το MobileMe με τις πωλήσεις να υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα για τα πρότυπα της εταιρείας. Σύμφωνα με το RBC Capital Markets, το iCloud θα ξεπεράσει κατά πολύ σε προτίμηση το MobileMe. Το iCloud αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2011 μαζί με την κυκλοφορία του iOS 5.

Με βάση μια έρευνα που έγινε σε 1.500 χρήστες του iPhone, οι οποίοι ρωτήθηκαν από τον Ιούνιο του 7 έως 14, βγήκε το συμπέρασμα ότι το iCloud θα μπορούσε να φθάσει τους 150 εκατομμύρια χρήστες, ή τα τρία τέταρτα από τις 200 εκατομμύρια συσκευές iOS, που πωλήθηκαν από την Apple μόνο αυτό το μήνα.

Για να καταλάβετε το μέγεθος, το Twitter έχει 300 εκατομμύρια χρήστες και το Gmail της Google έχει περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες. Από ότι μπορούμε να δούμε το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο. Με το ios 5, το οποίο θα φέρει την υπηρεσία iMessage, άλλη μια freebie υπηρεσία, θα είναι μια σίγουρη επιτυχία για το 73 τοις εκατό των ερωτηθέντων, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. Η έρευνα σημειώνει ότι το iMessage μπορεί να δημιουργήσει μια νέα επίδραση στα νούμερα για την Apple.

Η υπηρεσία iMessage θα μπορούσε να ενισχύσει την πίστη ανάμεσα στους υπάρχοντες χρήστες iPhone και να πείσει τα 60 εκατομμύρια χρήστες του iPod touch, να προτιμήσουν το iPhone αντί κάποιου Android κινητού ή άλλων ανταγωνιστικών.

iTunes Match: Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ή το τριάντα τοις εκατό, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για να σκανάρει την νόμιμα αγορασμένη ψηφιακή μουσική του, τα γραμμένα CD, ακόμα και τα χαμηλής ποιότητας πειρατικά τραγούδια (και την αναβάθμιση τους σε 256Kbps). Για 25 δολάρια το χρόνο ανά χρήστη, αυτό σημαίνει έσοδα 1.5 δισεκατομμυρίων ετησίως, επιμερισμένα μεταξύ των δισκογραφικών εταιρειών, των καλλιτεχνών και της Apple.

iCloud: Σύμφωνα με το RBC, η Apple θα εισαγάγει σταδιακά νέες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των iCloud: audio και video streaming, φωτογραφιών και βίντεο, που φιλοξενούν αντίγραφα ασφαλείας Time Machine, διαχείρισης εγγράφων και αποθήκευσης. Ας μην ξεχνάμε ότι με την αποθήκευση όλων των δεδομένων στο iCloud, η Apple θα είναι σε θέση να μάθει κάποια πράγματα για κάθε χρήστη, όπως το κοινωνικό τους γράφημα.

Καταλήγοντας το iCloud αναμένεται να βοηθήσει την Apple να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση έναντι των ανταγωνιστών της στο τομέα της μουσικής αλλά και στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

9to5Mac ]

thanks @kostasapple