Concept του iMessage για το Mac OS X Lion

Από τότε που η Apple παρουσίασε το iMessage στο iOS 5, το οποίο θα μας επιτρέπει να στέλνουμε μηνύματα/εικόνες και video από την μια iOS συσκευή στην άλλη  δωρεάν, πολλοί έκαναν λόγο για το αν θα δούμε το iMessage στο Mac, ίσως σε μια ανανεωμένη έκδοση του iChat.


Το iMessage φέρνει στο iOS νέα χαρακτηριστικά, όπως αναφορά παράδοσης, συγχρονισμό και intergration με το Messages.app. Ακόμα, μοιάζει πολύ ο τρόπος που εμφανίζει τα μηνύματα με αυτόν του iChat, και εμφανίζει όταν κάποιος πληκτρολογεί ή όχι. Αν το iMessage πρόκειται να γίνει ξεχωριστή εφαρμογή, λογικά θα κάνει την εμφάνισή της στο Mac AppStore στην τιμή των 0.99$ (0,79€ περίπου) όπως ακριβώς έγινε και με το facetime, ενώ θα είναι ήδη εγκατεστημένη στα νέα μηχανήματα.

Με βάση αυτά που αναφέραμε πριν, ο σχεδιαστής Michael Cart, ο οποίος έχει δημιουργήσει concept για το iOS 5 στο παρελθόν, εμφανίστηκε με μια καινούρια ιδεά για το πως θα είναι το iMessage στο Mac OS X Lion. Η εφαρμογή ίσως έχει real-tme notifications, αναζήτηση στα ήδη υπάρχοντα μηνύματα και bounce effect στο Dock όταν έρχεται ένα νέο μήνυμα. Μια εφαρμογή του iMessage για το Mac μπορεί να έχει intergration με άλλες εφαρμογές και να υπάρχει η δυνατότητα να στείλουμε text messages στο iChat από αυτές ή ακόμα και να ξεκινήσουμε μια κλήση FaceTime μέσα από το iMessage  ή το Address Book.

Το Video με το concept είναι πολύ ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε και εσείς. Το iMessage είναι διαθέσιμο στους developers  με iOS 5 σε iPhone, iPad, iPod touch αλλά κάποια code strings που βρέθηκαν στο τελευταίο preview του Lion δείχνουν ότι μάλλον η Apple ετοιμάζει μια εφαρμογή για αυτό.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xkfp2HNIEBM[/youtube]

[ MacStories ]