Η Apple επαληθεύει ότι το iCloud θα έχει WebApps

Το iCloud πρόκειται όπως γνωρίζουμε να αντικαταστήσει το MobileMe και σήμερα η Apple δημοσίευσε ερωτήσεις και απαντήσεις για αυτή την μετάβαση έτσι ώστε να εξηγήσει στους χρήστες του MobileMe πως ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση και τι πράγματα θα αλλάξουν μόλις μετακινηθούμε στο iCloud.

Το MobileMe πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί στις 30 Ιουνίου 2012 και οι υπηρεσίες (WebApps) όπως Gallery, iDisk κ.α. δεν θα είναι διαθέσιμες μετά από αυτό.

Κάτι το οποίο ρωτάνε αρκετοί χρήστες τώρα τελευταία είναι αν το iCloud θα προσφέρει WebApps όπως το MobileMe. Η σημερινές ερωτήσεις και απαντήσεις της Apple δείχνουν ότι το iCloud θα παρέχει WebApps για Mail, Contacts, Calendar και το Find My iPhone.

Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε ποιες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο iCloud όταν αρχίσει να χρησιμοποιείτε το φθινόπωρο.

Οι καινούριες υπηρεσίες που θα προστεθούν στο iCloud είναι οι παρακάτω:

  • iTunes in the Cloud
  • Photo Stream
  • Documents in the Cloud
  • Αυτόματα downloads και ιστορικό αγορών για εφαρμογές και βιβλία
  • Backup and restore

Όσον αφορά τα email που ήδη έχουμε @me.com και @mac.com θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κανονικά και με το iCloud, περισσότερες όμως πληροφορίες για αυτό θα δώσει η Apple το φθινόπωρο μαζί με την ανακοίνωση της έναρξης της καινούριας υπηρεσίας.

Όσοι από εμάς έχουν sites στο iWeb μπορούν εύκολα να τα μεταφέρουν στο iCloud, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Ακόμα η Apple γράφει πως θα πρέπει να κάνουμε backup σε όλα τα πράγματα που βρίσκονται στο MobileMe μας. Αν έχουμε Gallery τότε οι φωτογραφίες μας θα πρέπει να βρίσκονται στο iPhoto αν όχι μπορούμε να κάνουμε sync τις φωτογραφίες και τα video μας στην iPhoto Library ή να κατεβάσουμε τις φωτογραφίες και τα video από κάποιον web browser. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τα αρχεία που έχουμε στον iDisk μας, θα πρέπει να τα αντιγράψουμε κάπου και μετά την μετάβαση μας στο iCloud να τα μεταφέρουμε πίσω. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες sync που χρησιμοποιούμε στο Mac μας, όπως Dashboard widgets, keychains, Dock iteam και System Preferences η Apple γράφει ότι δεν θα είναι μέρος του iCloud και ότι αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι 30 Ιουνίου 2012. Ακόμα, οι υπηρεσίες όπως iWeb publishing, Gallery και iDisk δεν θα είναι διαθέσιμες αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012.

Όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζετε μπορείτε να τις βρείτε εδώ.