Σύγκριση Cloud υπηρεσιών μεταξύ Apple, Google και Amazon

Με τις 3 εταιρίες(Apple, Amazon, Google) να έχουν παρουσιάσει τις υπηρεσίες τους για το Cloud music, ήρθε η ώρα να τις συγκρίνουμε. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το paidContent και μας δείχνει τις διαφορές μεταξύ των εταιριών.

Η συγγραφέας Amanda Natividad επισήμανε ότι ο συγχρονισμός στο iTunes θα έπρεπε να είναι ταχύτερος και πιο εύκολος ενώ η ποιότητα της μουσικής θα πρέπει επίσης να βελτιωθεί. Προφανώς, δεν έδωσε σημασία στο iTunes Match, ένα νέο χαρακτηριστικό στο iTunes το οποίο θα είναι μέρος του iCloud. Το iTunes Match, “σκανάρει” την μουσική μας (ανεξάρτητα από που την έχουμε προμηθευτεί) κάτι το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτή από όλους τους υπολογιστές ή τις κινητές συσκευές μας χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζουμε τόσα πολλά gigabyte στους server.

Ο Steve Jobs είπε:

Με 18 εκατομμύρια τραγούδια στους Servers μας, σίγουρα θα έχουμε και τα δικά σας.

Ο Steve Jobs είπε επίσης ότι όλα τα τραγούδια που είναι διαθέσιμα στο iTunes Match θα αναβαθμιστούν σε ποιότητα 256Kbps AAC. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε stream την μουσική σας μέσα από το iCloud, ενώ θα πρέπει να κατεβάσετε την μουσική από το iCloud αν θέλετε να την ακούσετε στο iPod.app της iOS συσκευής σας.
Σε αντίθεση με την Apple, το Amazon και το Google επιτρέπουν το streaming της μουσικής. Στα μειονεκτήματα, και οι 2 εταιρίες δεν επιτρέπουν το κατέβασμα της μουσικής(το Google προσφέρει δωρεάν download μέσα από κατάλογο 20.000 τραγουδιών). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του iCloud είναι ότι ο Steve Jobs έχει παραχώρηση άδειας από τις εταιρίες που του επιτρέπει να κοστολογήσει το scan-and-match στα 25$ με τα οποία παίρνετε και απεριόριστο αποθηκευτικό χώρo για πάνω από 20.000 τραγούδια. Σε αντίθεση με την Apple, η δωρεάν υπηρεσία μουσικής της Google σας περιορίζει στα 20.000 τραγούδια (περίπου 100GB) ενώ η προσφορά του Amazon, περιλαμβάνει 5GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν με κάθε λογαριασμό ή 20GB για 20$ τον χρόνο. Αν θέλετε περισσότερα, θα πρέπει να πληρώσετε 1$ το GB για 50, 100, 200, 500 και 1.000.

 

[ 9to5Mac ]