iOS 5: Το πιο γρήγορο για HTML5

Αυτό τον καιρό υπάρχει ένας ανταγωνισμός με τους browsers και ποιος από αυτούς μπορεί να δουλέψει καλύτερα το HTML5.

Στο παιχνίδι φυσικά υπάρχουν οι δύο βασικοί browsers Firefox και Chrome και ο IE (Internet Explorer) που κυνηγά να τους φτάσει. Όμως οι developers άρχισαν να εστιάζουν την προσοχή τους και στους browsers φορητών συσκευών.

Αρχικά είδαμε το παρακάτω video από την microsoft μέσα στον Απρίλιο όταν ο browser Mango του Windows Phone απέκτησε μία πιο υψηλή βαθμολογία σε τροποποιημένη HTML5 σελίδα από το Android και το iPhone μαζί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Or3wvF9ts0I&feature=player_embedded[/youtube]

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν άντεξε αρκετά επειδή στο iOS 5 Developer Kit μπορούμε να δούμε ότι ο Safari ρίχνει την σκόνη του στους αντιπάλους.

Αν και ο Mango έπρεπε να βελτιώσει την κατάσταση, το iOS 5 ήδη έχει δημοσιεύσει πολύ πιο υψηλό framerate (31FPS) ενώ το Windows Phone 7 είναι στα 25FPS. Όλα αυτά φυσικά στο iOS 5 έγιναν μόνο με την αναβάθμιση του software της συσκευής και όχι κάποια αλλαγή στο hardware.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής το iOS 5 έχει τον πιο γρήγορο browser όσον αφορά το rendering στην καινούρια μέθοδο του HTML5.

Τα πράγματα όμως μπορεί να αλλάξουν αν κυκλοφορήσει ένα software update για το Android ή το WP7 αυτά τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς.

[ Macgasm ]