To iPhone 5 θα δώσει ένα τέλος στο Android!

Για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του, το μερίδιο αγοράς του Android πέφτει. Το σύστημα για φορητές συσκευές της Google ήδη υπέφεραν μία φορά τον Μάρτιο και σύμφωνα με διάφορους αναλυτές αυτό πρόκειται να συμβεί ξανά με την κυκλοφορία του iPhone 5.

Σύμφωνα με την IDC και σημειώσεις από διάφορους αναλυτές η αγορά των smartphone στην Αμερική δείχνει ότι η μετοχή του Android έπεσε περισσότερο από 2%, από 52.4% σε 49.5%. Ενώ η Apple ανέβηκε 12.3%, από 17.2% σε 29.5%.

Το ερευνητικό ινστιτούτο της Needham, Charlie Wold είπε: αυτό είναι μόνο η αρχή για το Android, στο μέλλον θα συμβεί ξανά το ίδιο ή ακόμα και χειρότερο. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι χρήστες Verizon θα αγοράσουν την επόμενη έκδοση του iPhone που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέβριο. Επίσης το τηλέφωνο από την εταιρία του Cupertino μπορεί να είναι σύντομα διαθέσιμο για όλους τους παρόχους στην Αμερική, όπως T-Mobile, Sprint και άλλους.

Η κυκλοφορία του iPhone 5 τον Σεπτέβριο θα είναι μια πραγματική δοκιμασία για την Verizon, εφόσον θα είναι λίγους μόνο μήνες μετά από την κυκλοφορία του iPhone 4 Verizon που έγινε τον Φεβρουάριο. Αυτός επίσης μπορεί να είναι και ο λόγος που η Apple δεν παρουσίασε το καινούριο iPhone 5 στην WWDC. Επίσης οι αναλυτές σημειώνουν ότι η ανακοίνωση καινούριου μοντέλου τον Ιούνιο θα εξαγρίωνε τους συνδρομητές της Verizon που πρόσφατα έχουν αγοράσει το iPhone 4.

[ CultOfMac ]