iOS 5: επιλογές για speech-to-text της Nuance κρυμμένες μέσα στο σύστημα

Αν και δεν είδαμε κάτι στην παρουσίαση του iOS 5 την Δευτέρα που μας πέρασε, στις εσωτερικές ρυθμίσεις του iOS 5 υπάρχουν καθαρά αναφορές για την ενσωμάτωση speech-to-text της Nuance στο iOS.

Ο Chronic μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευσε κάποια screenshots από τις ρυθμίσεις στο iOS 5 που αναφέρουν καθαρά της επιλογές speech-to-text της Nuance. Η ενσωμάτωση της Nuance στο iOS φαίνεται να αναφέρεται αρχικά στην αναγνώριση φωνής και το dictation software της εταιρίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή Dragon Dictation της Nuance για το iOS, η οποία μας επιτρέπει εύκολα να πατήσουμε το κουμπάκι record και να πούμε αυτό που θέλουμε να γράψουμε. Το κείμενο θα εμφανιστεί το πεδίο που θα επιλέξουμε αμέσως μετά.

Λογικά θα υπάρχει κάποιο κουμπάκι πάνω στο πληκτρολόγιο το οποίο θα ενεργοποιεί και θα απενεργοποιεί την λειτουργία αυτή. Ακόμα όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε πως ακριβώς θα ενσωματωθεί αυτή η λειτουργία στο iOS. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα video από την εφαρμογή Dragon Dictation.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3eD_HDWSDPM&feature=player_embedded[/youtube]

(9to5Mac)