Ο Steve Jobs αποκαλύπτει το νέο Apple Campus

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Cupertino, ο Steve Jobs παρουσίασε τα σχέδια για τη νέα πανεπιστημιούπολη της Apple στο Cupertino.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, η πανεπιστημιούπολη μοιάζει με ένα διαστημόπλοιο. Ολόκληρη η πανεπιστημιούπολη θα είναι ένα τεράστιο κυκλικό κτίσμα με μια αυλή στο κέντρο.

Η κατασκευή του κτιρίου θα αποτελείται από 4 ορόφους και η Apple σχεδιάζει να γεμίσει την γύρω περιοχή με 6000 δέντρα. Στο πανεπιστήμιο θα υπάρχει ακόμα και ένα κέντρο φυσικού αερίου για την παροχή του κτιρίου ενώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να να βασίζεται στο δίκτυο της Καλιφόρνιας.

Ο Steve Jobs μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, περιγράφει την καινούρια πανεπιστημιούπολη:

Είναι ένα καταπληκτικό κτίριο. Είναι σαν διαστημόπλοιο το οποίο προσγειώθηκε. Στην μέση έχει μια πανέμορφη κυκλική αυλή και όλο το κτίριο είναι κυρτό. Σε περίπτωση που θέλετε να χτίσετε κάτι αυτός δεν είναι και ο ποιο φθηνός τρόπος. Στο κτίριο δεν υπάρχει πουθενά κανένα ίσιο κομμάτι γυαλί, είναι όλα κυρτά. Έχουμε χρησιμοποιήσει την εμπειρία μας από την κατασκευή όλων των Apple Store κτιρίων  στο κόσμο, έτσι τώρα γνωρίζουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού για αρχιτεκτονική. Και θέλουμε να φτιάξουμε ένα γυαλί ειδικό για αυτό το κτίριο, το οποίο να είναι κυρτό και να περιβάλλει όλο το κτίριο … Εϊναι άψογο!

Η Apple τον Νοέμβριο που μας πέρασε αγόρασε το κομμάτι γης που αρχικά ανήκε στην πανεπιστημιούπολη της HP. δείτε το video που ακολουθεί στην συνέχεια.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gtuz5OmOh_M&feature=player_embedded[/youtube]

(TUAW)