Η Apple πλήρωσε την κάθε δισκογραφική εταιρία που βρίσκεται στο Cloud

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο είναι το τι θα ανακοινωθεί από την Apple στο WWDC. Πολλά ειπώθηκαν για το νέο μοντέλο του iPhone, που πιθανόν να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι και ακόμη περισσότερα για το iOS 5 και το iCloud, μια νέα υπηρεσία από την Apple εντελώς διαφορετική από κάθε τι άλλο.

Η εταιρεία του Cupertino πιστεύει ότι αυτή ίσως είναι η σημαντικότερη επένδυση που έκανε ποτέ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, κάθε δισκογραφική εταιρεία θα εισπράξει περίπου 25 – 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η επένδυση αυτή θα κοστίσει στην Apple περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια με τις τέσσερις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να έχουν ήδη υπογράψει για την νέα υπηρεσία iCloud. Η Apple έχει συμφωνήσει να καταβάλει περίπου 25 έως 50 εκατομμύρια δολάρια, για να δώσει το κίνητρο σε κάθε δισκογραφική εταιρεία για να συμμετάσχει στην νέα της υπηρεσία. Το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από τον συνολικό αριθμό των τραγουδιών που θα αποθηκεύσουν οι χρήστες της υπηρεσίας στο διακομιστή. Το σημαντικό ποσό των χρημάτων που κατέβαλε η Apple εκ των προτέρων ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για την Google, η οποία είχε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με ορισμένες εταιρίες της μουσικής βιομηχανίας, πριν από λίγο καιρό για την δική της υπηρεσία Music Streaming.

(iSpazio)