iOS 5 με ασύρματη αναβάθμιση του λογισμικού

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να λείπουν από το iOS είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει να γίνει αναβάθμιση του iOS χωρίς να γίνει σύνδεση με το iTunes. Έτσι μέχρι στιγμής αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το καινούριο firmware να συνδέσουμε το iPhone στον υπολογιστή και να περιμένουμε να γίνει το update.

Σύμφωνα όμως με το  9to5Mac όλα αυτά θα πρέπει να τελειώσουν όταν κυκλοφορήσει το iOS 5.

Με την τρέχουσα έκδοση του iOS δεν μπορούμε να τα δούμε όλα αυτά χωρίς καλώδια εφόσον δεν υποστηρίζονται από το iOS 4. Αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα updates θα πρέπει να γίνονται στο μέλλον χωρίς να απαιτείται κάποια σύνδεση με το iTunes.

Αυτό φαίνεται σαν μία καινούρια δυνατότητα που θα δούμε στο μέλλον από το iOS, παρόμοια με την ήδη υπάρχουσα δυνατότητα αναβάθμιση της συσκευής  Android χωρίς αυτή να χρειάζεται να συνδεθεί σε κάποιο Mac ή PC.

Μία αρκετά σημαντική δυνατότητα από την Apple αλλά όχι τόσο για αυτούς τους χρήστες που έχουν κάνει jailbreak τις συσκευές τους. Αυτό μόνο που θα πρέπει να διορθώσει η Apple είναι το μέγεθος του firmware εφόσον μερικά από αυτά μπορεί να είναι και γύρω στα 500MB και μία τέτοια αναβάθμιση μέσω 3G θα ήταν όντως ένα πρόβλημα.

[TUAW]