Ο Installer επέστρεψε και δουλεύει στο iOS 4! | Οδηγίες Εγκατάστασης

Σίγουρα αν είστε παλιοί iPhone χρήστες θυμάστε τον Installer, το πρώτο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε για το iPhone και μας έδινε την δυνατότητα να περάσουμε διάφορα παιχνίδια και εφαρμογές μέσα σε αυτό πολύ πριν η Apple φτιάξει το πασίγνωστο AppStore.

Ο Installer δημιουργήθηκε αρχικά από την Nullriver το 2007 και αργότερα αναπτύχθηκε και ξαναγράφτηκε ακόμα πιο γρήγορος και με πάρα πολλές βελτιώσεις από την RiP Dev.

Η Infini-Dev Team μετά από την κυκλοφορία του Icy για το iOS 4.x θέλησε να φέρει πίσω τον πρώτο εγκαταστάτη που κυκλοφόρησε για το iPhone και στην έκδοση iOS 1.x, έτσι σήμερα μπορούμε να δοκιμάσουμε και εμείς τον φημισμένο Installer 4 που η RiP Dev δημιούργησε για το iOS 2.1 και τρέχει χωρίς προβλήματα και στο iOS 4.x.

Έτσι έχουμε τον Installer πίσω και μπορούμε (ή θα μπορούμε) να περάσουμε αρκετά προγράμματα και tweaks με αυτόν παρά με το Cydia. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Installer δουλεύει το ίδιο ακριβώς με το Cydia, χρειαζόμαστε μόνο μερικά Sources/Repositories και τα πακέτα που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Η μόνη διαφορά του Installer είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλές εγκαταστάσεις μαζί, δεν κολλάει, δεν έχει διαφημίσεις και χρησιμοποιεί το σωστό σύστημα πακέτων και αποσυμπίεσης που υποστηρίζεται από το iOS πλήρως.

Το σύστημα πακέτων που χρησιμοποιεί είναι αυτό που δημιούργησε η nullriver και ακούει στο όνομα AppTapp αντίθετα με το Cydia που χρησιμοποιεί κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχει το iOS.

Σίγουρα ο Installer χωρίς πακέτα δεν είναι σπουδαίο νέο αλλά σύντομα ελπίζουμε να δούμε κίνηση και πολλά πακέτα όπως παλιά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η RiP Dev ή κάποιο μέρος της μπορεί να κυκλοφορήσει και καινούριες εκδόσεις για άλλες γνωστές εφαρμογές όπως το Kate και το Hood.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλά repositories που να δουλεύουν και να έχουν πακέτα, εκτός από το https://greekiphone.gr/repo και το γνωστό repository της RiP Dev http://i.ripdev.com το οποίο θα παίζει πλήρως σε λίγες ώρες.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dKAUTU4GgsA[/youtube]

Τον Installer μπορείτε να τον βρείτε διαθέσιμο στο Cydia αποκλειστικά στο repository του iSpazio http://repo.ispazio.net. Ενημερώστε μας αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση.

2 thoughts on “Ο Installer επέστρεψε και δουλεύει στο iOS 4! | Οδηγίες Εγκατάστασης

  • May 25, 2011 at 09:33
    Permalink

    ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ INSTALLER ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟY ΒΓΑΖΕΙ “403 Forbidden” nginx/1.0.1 ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 534752 updates.
    ΕΧΩ IPHONE 4 3.3 KAI TO ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΑΠΟ ISPAZIO.

Comments are closed.