iCloud με δυνατότητα σάρωσης της iTunes library

Μερικά στοιχεία από την Businessweek σχετικά με την καινούρια υπηρεσία της Apple που φημίζεται ότι θα έχει την δυνατότητα για streaming διαφόρων iTunes συλλογών σε διάφορες συσκευές και υπολογιστές.

Την υπηρεσία αυτή είναι πολύ πιθανόν να την δούμε στο WWDC keynote στις 6 Ιουνίου. Μία ακόμα φήμη που κυκλοφόρησε πριν μήνες, αναφέρει ότι η Apple δούλευε πάνω σε μία λύση που θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν backup και να αποθηκεύσουν την μουσική τους στο cloud.

Σύμφωνα όμως με την σημερινή αναφορά και με ερωτήσεις που έγιναν σε τρία άτομα τα οποία μπορεί να είναι από την Apple ή κάποιες δισκογραφικές, η Apple θα προμηθεύσει έναν εργαλείο για την σάρωση της βιβλιοθήκης, μαζί με την δυνατότητα για upload ή και αυτή του mirror.

Μαζί με όλα αυτά θα δούμε και ένα βασικό μοντέλο ή πακέτο συνδρομής που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης αν θέλει τις υπηρεσίες που αναφέραμε πιο πάνω.

Τα τραγούδια όπως έχουμε δει και στο παρελθόν θα είναι κομμάτια από stream και κομμάτια από sync, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διακοπές όταν ακούμε μουσική ή ακόμα και όταν αυτή φορτώνει.

Σύμφωνα με μία τελευταία πατέντα που κυκλοφόρησε από την Apple οι χρήστες μπορούν ή θα μπορούν να αποθηκεύσουν μικρά κομμάτια της μουσικής τους τοπικά και να τραβήξουν το υπόλοιπο online. Με αυτό τον τρόπο δεν έχουν το γνωστό buffering μεταξύ τραγουδιών. Από την άλλη πλευρά, πολύ πιστεύουν ότι θα είναι μία υπηρεσία όπως το Amazon Cloud Player και άλλες αναφορές για μία καινούρια υπηρεσία που συνδυάζει τις συνδρομές, τα κομμάτια upload και εργαλεία σαρώματος έτσι ώστε να μειώσει τους χρόνους upload από την πλευρά του χρήστη.

(MacStories)