Apple Patent, οθόνη LCD για χρήση με γυαλιά ηλίου

Μία καινούρια πατέντα που πρόσφατα δήλωσε η Apple έχει τίτλο “Display that Emitcs Circularly-Polarized Light” και ανακαλύφθηκε σήμερα από το AppleInsider.

Σε αυτή την πατέντα μπορούμε να δούμε ένα νέο είδος LCD οθονών που έχουν την δυνατότητα να παίζουν σωστά ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους ή κάτω από το φως του ήλιου κάτι για το οποίο οι Apple οθόνες κρίνονται εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης σε σχέση με το kindle της Amazon.

Με αυτό τον τρόπο οι οθόνες θα επιτρέπουν μέσω του φωτός ένα ηλεκτρικό πεδίο που δονείται όταν η συσκευή είναι κατακόρυφη. Ακόμα, όταν ο χρήστης φοράει γυαλιά ηλίου μπορεί να βλέπει παραμορφωμένη εικόνας όταν την κοιτάζει από συγκεκριμένη γωνία.

Οι LCD και τα γυαλιά ηλίου δεν παίζουν σωστά μαζί και η Apple προτείνει μία λύση με μία καινούρια LCD οθόνη η οποία θα μας επιτρέπει να δούμε σωστά σε αυτή ακόμα και με γυαλιά ηλίου.

Με αυτή την πατέντα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Apple σκέφτεται να λύσει το μικρό πρόβλημα που υπάρχει με την οθόνη του iPhone σε εξωτερικούς χώρους.

(MacStories)