Inside iTunes: Smart Playlists και πως διατηρούνται

Η δημιουργία playlist στην βιβλιοθήκη iTunes είναι μια απλή και άμεση διαδικασία. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπάκι με το + που βρίσκεται κάτω αριστερά στο παράθυρο του iTunes, μετά θα πρέπει να επιλέξουμε την καινούρια λίστα που ονομάζεται untitled playlist η οποία βρίσκεται στην στήλη αριστερά στο παράθυρο του iTunes, μετά θα πρέπει να επιλέξουμε διάφορα τραγούδια και να τα βάλουμε σε αυτή την λίστα.

SmrtPlylists1.jpg

Οι Smart playlists (έξυπνες λίστες) αρχίζουν από άλλο μέρος, θα πρέπει να πάμε στο μενού File να επιλέξουμε New Smart Playlist.

smrtplylists2.jpg

Τώρα έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε τους κανόνες μας σε αυτή την λίστα, μπορούμε να επιλέξουμε από καλλιτέχνες, είδη, χρονολογίες και ότι άλλο θέλουμε έτσι όταν προσθέτουμε καινούρια τραγούδια στην βιβλιοθήκη μας και πληρούν κάποιους από αυτούς τους κανόνες θα αναβαθμίζεται αυτόματα. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε πολλούς κανόνες μαζί σε μία smart playlist και να ρυθμίσουμε το μέγεθος που θέλουμε να έχει έτσι ώστε να χωράει σε κάποια συσκευή μας, για παράδειγμα.

Ακόμα υπάρχουν επιλογές για να δούμε πως το περιεχόμενο επιλέγεται όταν γίνεται συγχρονισμός. Για παράδειγμα μία λίστα με τα πιο καινούρια τραγούδια θα μπορούσε να έχει την επιλογή Recently Played (πρόσφατη αναπαραγωγή) ενώ μία με καλή βαθμολογία θα μπορούσε να περιέχει όλα τα κομμάτια της βιβλιοθήκης σας με πολλά αστέρια.

Μια συμβουλή: Όταν χρησιμοποιείται πολλούς κανόνες μαζί θα πρέπει να επιλέξετε “any” από το μενού που υπάρχει εκτός αν θέλετε να ισχύουν όλοι οι κανόνες μαζί.

(Apple)