Η κατασκευή των A6 επεξεργαστών της Apple θα γίνει από την Intel;

Μία αναφορά από την EETimes σήμερα που δείχνει ότι η Intel κυνηγά την επόμενη γενιά των Apple AX chips που θα χρησιμοποιηθούν για τις iOS συσκευές.

Βασισμένοι σε μία σειρά από αναφορές πιστεύουμε ότι η Intel συναγωνίζεται επίσης για να κατασκευάσει τους επόμενους επεξεργαστές για την Apple, είπε ο αναλυτής Gus Richard από την Piper Jaffray &Co σε μια πρόσφατη αναφορά. Θα ήταν καλό από άποψη στρατηγικής και για τις δύο εταιρίες. Ο συνδυασμός των απαιτήσεων και του μεριδίου αγοράς της Apple που συνεχώς μεγαλώνει δίνει στην Intel ένα λόγο να θέλει να πάρει μέρος σε όλο αυτό και να μείνει κατασκευαστής, είπε ο Richard. Οι κατασκευές της Intel δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Apple και την κάνουν να απέχει από διάφορους ανταγωνιστές στην Ασία που προσπαθούν να χτυπήσουν τα προϊόντα της, είπε. Ακόμα μια τέτοια ενέργεια θα αποδυναμώσει αρκετά την Samsung που είναι ένας βασικός αντίπαλος και για τις δύο εταιρίες.

Πριν κυκλοφορήσει ο A5 υπήρχαν διάφορες αναφορές ότι η Apple μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει την TSMC για την κατασκευή του. Μόλις όμως κυκλοφόρησε αυτός είδαμε ότι όπως και όλες οι iOS συσκευές είχε επεξεργαστή Samsung.

Η Apple έχει αρχίσει να κάνει μηνύσεις στην Samsung αλλά γίνετε και το αντίστροφο έτσι θα πρέπει η Apple θα πρέπει να βρει έναν καινούριο κατασκευαστή για τον A6 επεξεργαστή της.

Η Intel με την Apple έχουν μία πολύ καλή σχέση από την στιγμή που η εταιρία του Cupertino σταμάτησε να χρησιμοποιεί τους PowerPC επεξεργαστές πριν από 5 χρόνια.

[9to5Mac]