Η Apple πέρασε την Microsoft στα κέδρη χάρη στο iPhone

Σίγουρα μερικοί γνωρίζουμε την μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ της Apple και της Microsoft και την τελευταία χρονιά πιο πολύ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η Microsoft θα συνεχίσει να είναι πάνω από την Apple όσον αφορά τα κέρδη, με την δημοσίευση των εσόδων της Microsoft που έγινε πρόσφατα δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Ανεξάρτητα με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου, τα κέρδη είναι πιο κάτω από τα $6 δισεκατομμύρια που δημοσίευσε η Apple, συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Microsoft αναφέρουν $5.23 δισεκατομμύρια ενάντια στα $5.99 της Apple.

Όσον αφορά τα έσοδα, η Microsoft αναφέρει $16.43 δις ενάντια στα $24.67 που αναφέρει η Apple. Για παράδειγμα οι πωλήσεις της Microsoft ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που είχε η Apple την ίδια περίοδο. Τα περιθώρια κέρδους ήταν ο μόνος τομέας που η Microsoft βγήκε πιο πάνω από την Apple. Φυσικά ο δημιουργός των Windows έχει περισσότερα έσοδα με τις πωλήσεις των προϊόντων software.

Σύμφωνα πάντα με δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι δύο εταιρίες, φαίνεται ότι ο βασικός λόγος που η Apple έχει περισσότερα έσοδα ενάντια στην Microsoft είναι οι πωλήσεις του iPhone. Η τιμή του iPhone είναι σχεδόν $600 και η Apple έχει καταφέρει στο τρίμηνο που μας πέρασε να πουλήσει 18.65 εκατομμύρια iPhones.

[9to5Mac]