Steve Jobs: Πως το iPhone χρησιμοποιεί τις πληροφορίες τοποθεσίας

Ο Steve Jobs, ο ιδρυτής και CEO της Apple μιλάει για την database που διάφοροι ισχυρίζονται ότι έχει μέσα προσωπικές πληροφορίες που στην πραγματικότητα πρόκειται για μία παγκόσμια database που η εταιρία χρησιμοποιεί για τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

“Δεν παρακολουθούμε κανέναν” είπε ο Jobs σε μία τηλεσυνδιάσκεψη που έγινε με την Mobilized την Τετάρτη. “Τα αρχεία που βρέθηκαν σε αυτά τα τηλέφωνα όπως έχουμε εξηγήσει, είναι τα αρχεία που βασικά έχουμε χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουμε αυτή την μεγάλη database ανώνυμα από τα πολλά εκατομμύρια iPhone που υπάρχουν εκεί έξω.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι ερευνητές τράβηξαν την προσοχή μας για ένα αρχείο που περιέχει πληροφορίες τοποθεσιών που έχουν κρατηθεί εδώ και μήνες και διάφορες ανησυχίες εξαιτίας του αρχείου που έχει καταγράψει όλες τις τοποθεσίες που έχουμε επισκεφτεί εδώ και καιρό. Ο Jobs επανέλαβε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και σημειώνει ότι η Apple έχει αυστηρή πολιτική σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Η εταιρία βρήκε ένα bug που έκανε αυτά τα δεδομένα τοποθεσίας να αποθηκεύονται ακόμα και αν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες και σκοπεύει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα σε μελλοντική έκδοση του iOS όπως επίσης και να δημιουργήσει ένα μικρότερο αρχείο για δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone.

Ο Jobs αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις δοκιμές που κάνουν άλλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Google, αλλά σημείωσε ότι η Apple ρωτάει τους χρήστες αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας χωριστά για το κάθε πρόγραμμα και επίσης δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δούνε ποιες εφαρμογές έχουν χρησιμοποιήσει χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες.

Νωρίτερα την Τετάρτη η Apple δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τις τοποθεσίες χρηστών, αλλά γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποια bugs στον τρόπο συλλογή και αποθήκευσης των πληροφοριών. Υπόσχεται όμως ότι θα διορθώσει αυτό το λάθος στο επόμενο firmware update.

O Jobs είπε ότι η τεχνολογία της βιομηχανίας δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της εκπαίδευσης των χρηστών σχετικά με αυτό που έχει αρκετά πολύπλοκο ζήτημα.

“Όπως έρχεται μία καινούρια τεχνολογία στην κοινότητα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και εκπαίδευσης”, είπε ο Jobs. “Δεν έχουμε κάνει και τόσο καλή δουλειά σαν βιομηχανία όσον αφορά την εκπαίδευση των ανθρώπων, νομίζω ότι είναι από τα πιο λεπτά ζητήματα που συμβαίνουν. Έτσι αυτό έδωσε σε διάφορους χρήστες λάθος συμπεράσματα την προηγούμενη εβδομάδα.”

Ο ίδιος είπε ότι η Apple περιμένει να μαρτυρήσει ότι το συνέδριο και είπε ακόμα ότι η εταιρία θα κάνει ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει περισσότερο τα πράγματα.

“Πιστεύω ότι η Apple θα μαρτυρήσει”, είπε ο Jobs. “Μας ζήτησαν να έρθουμε και φυσικά θα τιμήσουμε αυτή τους την απαίτηση.”

Ο Jobs λέει επίσης ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο επιθετικά ο τύπος κοιτάει αυτό το ζήτημα και τι κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες τις βιομηχανίας.

“Μερικοί από αυτούς δεν κάνουν ότι κάνουμε”, είπε ο Jobs. ” Αυτό είναι το μόνο σίγουρο”.

[All Things Digital]

One thought on “Steve Jobs: Πως το iPhone χρησιμοποιεί τις πληροφορίες τοποθεσίας

Comments are closed.