Apple Patent, με χρήση των δεδομένων από τις τοποθεσίες των χρηστών

Μία καινούρια πατέντα από την Apple μας δείχνει ότι τα δεδομένα από τις υπηρεσίες τοποθεσιών μας που έχουν συλλεχθεί ανώνυμα από την ίδια μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες εφαρμογές στο μέλλον.

Ο Ronald Huang, senior engineering manager της Apple δήλωσε την πατέντα με κωδικό αριθμό 12/553,554 τον τελευταίο μήνα με τίτλο “Location histories for location aware devices” (Ιστορικά τοποθεσιών για συσκευές που αναγνωρίζουν την τοποθεσία) και εξηγεί πως η Apple μπορεί να αποθηκεύσει και να χρησιμοποιήσει δεδομένα με διάφορους τρόπους.

Η πατέντα για παράδειγμα δείχνει ένα χάρτη και πάνω σε αυτόν το ιστορικό της τοποθεσίας του χρήστη της συσκευής, δείχνοντας τις πληροφορίες τοποθεσίας μέσω internet σε απομακρυσμένους servers και διάφορα άλλα πράγματα.

Η πατέντα που δηλώθηκε από την Apple δείχνει επίσης ότι η Apple δεν μας παρακολουθεί όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, τα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την πατέντα δείχνουν επίσης ότι η database  είναι συνδεδεμένη με διάφορες άλλες προσωπικές πληροφορίες που μπορεί να περιέχουν και δεδομένα όπως μία φωτογραφία ή μία οικονομική συναλλαγή.

Μαζί με την καινούρια υπηρεσία πλοήγησης που είδαμε ότι η Apple πρόκειται να δημιουργήσει πριν λίγο θα λέγαμε ότι η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτή την database με τις τοποθεσίες για πολλά πράγματα ακόμα που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα.

Σήμερα η Apple δημοσίευσε μία σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες τοποθεσίας έτσι ώστε να εξηγήσει όλα αυτά που αναφέρουν οι ερευνητές.

[iSpazio]