Η EETimes ψάχνει σε βάθος τον επεξεργαστή Α5

Πρόσφατα η EETimes άρχισε να ασχολείται με την ανάλυση του καινούριο επεξεργαστή της Apple, που είδαμε στο iPad 2. Δεν υπάρχουν και πάρα πολλά που να είναι ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το θέμα για αυτό θα μείνουμε περισσότερο στο γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλος για smartphone.

Συγκεκριμένα η EETimes αναφέρει:

Τολμηρό είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον επεξεργαστή A5 της Apple. Η τολμηρότητα να σχεδιάσει μια τόσο μεγάλη συσκευή. Σίγουρα ο συνδυασμός επεξεργαστή και κάρτας γραφικών είναι συγκριτικά μεγαλύτερη από τον Α4 επεξεργαστή. Όμως αυτή είναι η αρχή της ιστορίας. Πέρα από αυτά τα βασικά στοιχεία αφήνει 34 mm2 ή το 64% να μην λειτουργεί. Υπάρχουν σίγουρα παραπάνω IP πυρήνες, αλλά υπάρχει και ένας έξυπνος σχεδιασμός που είναι πιο δυνατός από την προσέγγιση της Apple. Ο μεγαλύτερος Α5 υποκινεί μερικά πέρα δώθε στους αναλυτές της Wall Street. Οι συζητήσεις για το κόστος υπολειτουργίας λείπουν. Αυτό είναι καθορισμένο βήμα στην ανάπτυξη των επεξεργαστών A-Series SoCs. Η Apple γνωρίζει το κόστος ενός μεγαλύτερου SoC επεξεργαστή , αλλά αποφάσισε ότι τα γενικά κέρδη απόδοσης συστημάτων δικαιολογούν την αύξηση στο πυρίτιο. Είναι επίσης πιθανό ότι ο σχεδιασμός να έχει μειώσει το πυρίτιο, και το “βάρος” για το φορτίο συστημάτων ή κατανάλωσης ισχύος; Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλο το σύστημα.

Σύμφωνα με τα παιδιά από το site 9to5Mac αυτή η αύξηση του μεγέθους του επεξεργαστή οφείλεται στις πολλές βελτιώσεις του GPU. Μην ξεχνάμε πως ο επεξεργαστής είναι 9 φορές πιο γρήγορος στα γραφικά από τον προκάτοχο του, εξάλλου δεν φτάνουν μικρές απλές αλλαγές ώστε να γίνει αυτό.

[9to5Mac]

Thanks Chris