Steve Wozniak: Οι ταμπλέτες είναι για κανονικούς ανθρώπους

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak πρόσφατα έδωσε μια ομιλία στο Storage Network World στην Santa Clara και ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι οι ταμπλέτες κατά την άποψη του άλλαξαν την βιομηχανία των υπολογιστών. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη εφόσον είπε ότι αυτές οι συσκευές είναι για κανονικούς ανθρώπους και όχι geeks.

H πρώτη απάντηση του ανθρώπου που δημιούργησε τον πρώτο Apple Computer ήταν:

Δεν πιστεύω πως το tablet είναι σχεδιασμένο για κάποιους ανθρώπους που ξέρουν από τεχνολογία αντίθετα απευθύνεται σε κανονικούς ανθρώπους.

Ο Steve Wozniak μας λέει επίσης ότι πάντα ο Steve Jobs είχε σαν στόχο τον απλό καταναλωτή με όλα τα προϊόντα:

Πιστεύω πως και ο Steve Jobs από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε την Apple είχε σαν στόχο τον απλό καταναλωτή, αλλά χρειάστηκε αρκετός καιρός για να φτάσουν οι υπολογιστές στο σημερινό επίπεδο.

Ο Wozniak ξεκίνησε την εταιρία με τον Steve Jobs και τον Ronald Wayne, 35 χρόνια πριν. Δεν έχει δουλέψει στην εταιρία από το 1980 και τώρα είναι scientific director της Fusion-io. Αν και έφυγε από την Apple πάντα αισθάνεται ότι είναι κοντά της αλλά και κοντά στον CEO της.

Δηλώνει επίσης την επιθυμία του, καμία άλλη ταμπλέτα να μην περάσει το iPad:

Όσον αφορά τις ταμπλέτες, διάβασα πρόσφατα ότι υπάρχει περίπτωση το Android να ξεπεράσει το iPad και ελπίζω αυτό να μην συμβεί ποτέ.

[Cult of Mac]