Έλληνας δημιουργεί στο GarageBand για iPad!

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα καταπληκτικό σόλο του χρήστη lambrosgg (Γιώργος Λάμπρος) από το macephemera που όπως θα διαβάσουμε στην συνέχεια κατάφερε να φτιάξει στο GarageBand αφού ενθουσιάστηκε από την εύκολη χρήση της εφαρμογής.

 

Απολάυστε το video που δημοσιεύτηκε στο YouTube πρόσφατα πραγματικά μας αφήνει άφωνους!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E_KYUF6pxR8[/youtube]

Στη συνέχεια τα λόγια του δημιουργού από το forum

Χθες έβαλα το Garageband στο ipad μου και πραγματικά ενθουσιάστηκα με το πόσο απλό ήταν να φτιάξεις ένα κομμάτι. Επειδή έχω αδυναμία στα σόλο κιθάρας, έκατσα και συνέθεσα ένα backing track και μετά σόλαρα πάνω του με την κιθάρα του ipad.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και να ακούσετε το κομμάτι εδώ: (

(ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα του βίντεο, αλλά δεν δίνω 55 ευρώ για το video out καλώδιο της apple. Επίσης οι εφαρμογές που υποστηρίζουν ότι κάνουν screen capture την οθόνη του iphone/ipad είναι απελπιστικά αργές, οπότε κατέληξα να το γράψω με μια καμερίτσα της κακιάς ώρας)

Ο ήχος είναι ακριβώς ότι βγήκε από το export σε AAC στο Garageband.

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να προτείνω και 3 διορθώσεις για την επόμενη έκδοση:

1. Η λειτουργία ευαισθησίας σε σχέση με το πόσο δυνατά χτυπάς την οθόνη του ipad έχει πολύ δρόμο ακόμα. Μπορεί όταν παιζεις μονές νότες να μην δημιουργεί πρόβλημα, αλλά στα ντραμς π.χ. ήταν πραγματικός εφιάλτης. Επειδή πρέπει να ακουστούν 2-3 ήχοι ταυτόχρονα μπερδεύεται και στο τέλος χάνεται ένας απ όλους (μπορείτε να δείτε και στο βίντεο κάποια στιγμή “φεύγει” ένα ταμπούρο) . Ήταν ο λόγος που χρειάστηκαν πάνω από 10 takes για να γράψω τα ντραμς και πάλι δεν είναι τέλεια ΠΟΛΥ εκνευριστικό. Πρέπει να βγει κάποια ρύθμιση για το πόσο ευαίσθητο θα είναι αυτό ή τουλάχιστον να απενεργοποιείται.

2. Η θέση της επιλογής του scale στα σόλο όργανα. Επίσης η αιτία που έκανα ένα σωρό takes στην κιθάρα. Πατάς πάνω του κατα λάθος πολύ εύκολα γιατί είναι ακριβώς πάνω από την ταστιέρα και πραγματικά χαλάει τα πάντα. Θα δείτε κ στο βίντεο ότι την έπαθα, αλλά το έβγαλα γρήγορα (συνήθισα να το βγάζω στο τέλος!) και δεν έκανε μεγάλη τρύπα.

3. Να υπάρχει manual ενεργοποίηση του “Optimizing Performance”. Εϊναι μια λειτουργία που κάνει freeze τα κανάλια για να μην έχει καθυστερήσεις και κολλήματα (για όσους δεν ξέρουν από DAW αυτό σημαίνει ότι αποθηκεύει προσωρινά κάθε κανάλι σαν απλό ήχο, έχοντας περάσει τυχον εφέ για να μην είναι απαιτητική σε πόρους η αναπαραγωγή του κομματιού)

Στο garageband το έκανε αυτό αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές. Είναι αρκετά χρονοβόρο όταν υπάρχουν πολλά κανάλια και το καλυτερο θα ήταν να μπορείς να επιλέγεις χειροκίνητα πότε να κάνει κάτι τέτοιο. Υπήρχαν στιγμές που το έκανε χωρίς λόγο και απλώς σου έτρωγε χρόνο και στιγμές που τα πάντα σερνόντουσαν και δεν μπορούσες να δουλέψεις και το μόνο που σου έμενε να κάνεις ήταν να πειράζεις εδώ και κει μέχρι να του έρθει η θεια φώτιση και να το κάνει!

Κατα τ άλλα είναι μια εξαιρετική εφαρμογή και πραγματικά ανεβάζει τον πύχη στο είδος. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα και να δούμε περισσότερες τέτοιες εφαρμογές και από άλλες εταιρίες.